Feed Vågen sin låt «The Light» ble utgitt på bandets selvtitulerte album i fjor høst. Låta, som er en trøst til alle som føler seg alene, har nå fått musikkvideo som slippes i dag.

Arnar Vågen og Syvert Holbek Feed er opprinnelig kjent fra bandet Jake Ziah, men har nå gjenoppstått i en ny konstellasjon - nemlig Feed Vågen. I september 2020 utga de det første albumet under dette navnet.

«The Light» ble skrevet av Vågen en lenge før arbeidet med det selvtitulerte albumet startet, men fant ingen plass til låta før Feed Vågen oppstod. Låta handler om noe så tidløst som det å føle seg alene. Man hører håpløsheten i refrengene, men det er likevel en solid trøst i versene, hvor fortellerstemmen viser lytteren forståelse og forsikrer om at den er på ditt lag.

Ja, det føles kanskje håpløst nå - men du er ikke alene. Og det er nettopp dette videoen fanger.

— Jeg bor med utsikt over byen og fjorden, og opplever byens blinkende lys som trygt og godt å se på om natta. Samtidig er det noe fremmed og ensomt over det. Ensomt på en god og vond måte på samme tid. Videoen prøver å formidle noe av denne følelsen, sier Feed om videoen.

Det er Feed som har laget musikkvideoen. Inspirasjonen kommer fra teksten i låta, om det å miste lyset av syne, men at man heldigvis ikke er alene om å føle på det. Videoen tar for seg bybilder, innspilt i Israel og Hong Kong, og en protagonist med et hardt ytre og tilsynelatende full kontroll, men med et turbulent indre liv. Grepet med å speile bybildene på forskjellige måter, som gjør at man får følelsen av å bevege seg rart og annerledes i et rom, samt ideen om protagonisten, er inspirert av typiske film-noir-innspillinger.

Arnar Vågen og Syvert Holbek Feed kommer fra bandet Jake Ziah med geografisk spredning fra Taiwan via Cannes til New York. Musikken deres har funnet veien til filmer med Ennio Morricone og Harvey Keitel, og de har turnert med musikalske helter som Torstein Lofthus, Tor Egil Kreken, David Wallumrød, Torgeir Waldemar og Paolo Vinnaccia.

Både Vågen og Feed har etablert seg i nytt format, nemlig tomanns-showet «Feed Vågen». Denne gangen har de laget musikk med Anders Møller, Torgeir Waldemar og Daniel Henriksen. De blandet et elektronisk og industrielt uttrykk med de amerikanske tradisjonene de har vært komfortable i tidligere. Der hvor djevler og predikanter slåss om sjelen din. Deres første album ble utgitt i september 2020.

Hør på Spotify