Denne uken annonserte Madrugada at de kommer med albumet Chimes at Midnight i slutten av januar neste år. I løpet av den siste måneden har vi allerede fått høre to av låtene, Nobody Loves You Like I Do og Dreams at Midnight. I går kveld slapp de den tredje singelen fra albumet, The World Could Be Falling Down. Også denne ble sluppet sammen med en tilhørende video regissert av Eivind Holmboe. Alle de tre videoene er spilt inn live i Vesterålen, med hjelp fra menneskene som bor der, og har fått navnet "Madrugada Vesterålen Project".

The World Could Be Falling Down er en låt som heldigvis ble reddet fra skrivebordsskuffen. Opprinnelig skulle den vært med på bandets debutalbum Industrial Silence i 1999, men den gangen ble den ikke ferdigstilt i tide til å komme med.

- Du vet når favorittbandet ditt skifter stil hele tiden, og du bare vil at de skal lage den typen sanger som de gjorde i gamle dager? På vår neste singel gjorde vi nettopp det! The World Could Be Falling Down ble ikke ferdig i tide til debutalbumet vårt, så da vi begynte å jobbe med Chimes at Midnight 20 år senere ønsket vi å gjøre noe med det. Etter Industrial Silence-turneen hadde vi levd med den gamle sounden i over ett år, og det føltes riktig at en av sangene på det nye albumet skulle reflektere det. For meg er Chimes at Midnight spilt inn i samme ånd som Industrial Silence, og det er spesielt sant med denne nye singelen, skriver Sivert Høyem på Instagram.

Nyt den nye låten og videoen ovenfor!

Forsidefoto: Knut Aaserud