«Kiss Off» er første singel ut fra Minor Majority sitt niende album. Låta er også tittelsporet på den kommende plata som slippes 11. mars, 2022.

I dag får du premiere på musikkvideoen her på Musikknyheter.no. Den er spilt inn under innspillingen av Kiss Off i Nabolaget Studio i vinter. Regi: Henrik Harr Widerøe.

Musikken til Kiss Off er skrevet av Roar Nilsen, teksten av Pål Angelskår. Christel Alsos gjester på vokal. Stryk og blåsearrangement er skrevet av Roar Nilsen.

Vokalist Pål Angelskår sier: «Det er som regel en eller to tydelige låter som sparker i gang den prosessen det er å lage et nytt album, som gir deg lyst til å lage en ny låtsamling, som setter grunnstemningen. På dette albumet var Kiss Off den sangen som ledet an og satte visse føringer for resten av plata.

- Da vi spilte inn The Universe Would Have to Adjust i 2020, var det et par låter som ikke passet inn. Vi bestemte oss derfor for å spare dem til en senere utgivelse. Da pandemien gjorde det vrient å turnere så mye som vi ville med fullt band, gikk vi tilbake i studio for å se om vi kunne gjøre noe med disse sangene. Det som begynte som en slags reparasjonsjobb, gled imidlertid over i en ny kreativ prosess og nå er vi altså straks klare med et nytt album, bare ti måneder etter det forrige. Interessant nok fikk ingen av de gamle låtene som skulle danne grunnstammen for en ny plate plass denne gangen, heller. Kanskje var de ikke bra nok, kanskje er det bare mer interessant å jobbe med nye ting enn å prøve å ferdigstille noe man én gang har lagt til side? Spør Pål Angelskår.

- Mesteparten av disse låtene ble laget og arrangert mens samfunnet var delvis nedstengt. Mye av turneringen vi har fått gjennomført har dermed vært i duo eller trioformat og en del av låtene er skrevet med tanke på at de skal fungere på små scener i intime settinger. Det kan absolutt høres. Flere av låtene («Kiss Off», «Nosedive», «Hopeful» og «Concerning David Palmer») er også instrumentert og arrangert annerledes enn vi normalt ville gjort med fullt band, forteller Pål videre.

Produsent, arrangør og gitarist Roar Nilsen utdyper:

- Denne plata føles for meg som en fortsettelse og forlengelse av The Universe Would Have to Adjust, både fordi vi fortsatte å jobbe i mindre settinger og fordi den er såpass nære i tid. Produksjonsmessig er musikken og sangen litt nærere i uttrykket og med et naturlig, litt tørrere lydbilde.Uttrykket dreies tidvis mot et gjennomarrangert, akustisk lydbilde, nærmest kammerpop, om man tør kalle det det. Lyden av strykekvartett er et velkjent grep på foregående Minor-plater, men nå ville vi bruke dem annerledes, både aktivt og klanglig, og i en litt mindre og tettere konstellasjon (trio). På enkelte sanger («Kiss Off», «Nosedive») lot vi strykerne blandes sammen med treblås for å gi dem en ny retning, farge og stemning. Dermed introduseres denne platen med solistiske innslag av fagott og klarinett, med underlag av stryk, sammen med et utvidet arsenal av akustiske gitarer, kor og tangenter.

Minor Majority drar ut på turné våren 2022:

3/3 – Verket, Moss
4/3 – Festiviteten, Hamar
5/3 – Terminalen, Ålesund
10/3 – Tou Scene, Stavanger
11/3 – Høvleriet, Haugesund
12/3 – USF Verftet, Bergen
16/3 – Lillestrøm Kultursenter, Lillestrøm
17/3 – Byscenen, Trondheim
18/3 – Driv, Tromsø
19/3 – Svømmehallen, Bodø
23/3 – Nøtterøy Kulturhus, Nøtterøy
24/3 – Kick, Kristiansand
25/3 – Skien, Parkbiografen
22/4 – Rockefeller, Oslo

Forsidefoto: Glenn Meling