Onsdag denne uka slapp Sigrid sin første singel i 2022, It Gets Dark, som er 25-åringens musikalske oppfordring til å akseptere vonde stunder slik at de fine øyeblikkene kan skille seg ut.

- Jeg tror du må ha opplevd nedturer i livet for å kunne sette pris på oppturene, og du må vite hva som er kjipt for å kunne verdsette det som er bra. Det er hva It Gets Dark handler om. Jeg tror ærlig talt ikke jeg har vært så spent før en singelutgivelse tidligere. Det var den første låten som ble skrevet for den kommende skiva, og jeg husker hvor glad og lettet jeg ble da vi omsider fant ut av lydbildet. Jeg tenkte bare at ENDELIG vet jeg hvordan den andre skiva vil høres ut!

Nå er også musikkvideoen her.

- Videoen er den visuelt sprøeste jeg har lagd, og jeg bare elsker den.
Her leker vi oss med håndlagde planeter, UFOer og verdensrommet, samt perspektiv, tid og rom. Dette er andre gang jeg jobber med den geniale Femke Huurdeman og Canada, og jeg gjør bokstavelig talt hva som helst for det teamet der – som å kravle ut av et planet-egg, fly gjennom verdensrommet med vinden i ansiktet, slå til en planet og bære Saturn-ringene på hodet. Videoen har blitt like gøyal som det var å lage den. Kos dere med den!

Samtidig annonserer hun at andrealbumet How To Let Go, slippes 6. mai. De siste to årene har vært en tid for ettertanke for Sigrid, som kom hjem fra Los Angeles i starten av pandemien for å eksperimentere med popalkymi. De tolv låtene på How To Let Go ble skrevet mens Sigrid funderte over sitt liv i Norge, og sitt liv utenfor Norges grenser.

- Det er to helt forskjellige verdener. Du har den avslappa jenta som elsker å gå på ski og fotturer og lage mat, kontra den delen av meg som vil ut på byen, spille store konserter, gå på scenen og ikke er redd for noe som helst. Jeg var veldig sjenert som jentunge, men når jeg nå står på scenen på f.eks. Glastonbury, kan jeg leve meg helt inn i det.

For å fortsette romtemaet, har Sigrid samarbeidet med stjernetitter-appen Star Walk 2, som lar fansen utforske nattehimmelen og avdekke en spesiell stjernekonstellasjon mens man hører på It Gets Dark.

Utover våren legger hun også ut på en massiv turné som starter i Los Angeles 4. april, og fortsetter til en rekke europeiske storbyer.