Dating i denne moderne og digitale tiden vi lever i er ikke enkelt. Mange velger å lete etter kjærligheten via apper. Da må man framstå som en god versjon av seg selv. Hvem er man på sosiale medier? Hvem er man i det virkelige liv? Hva skal man skrive, når skal man skrive det og når skal man svare? Er det fortsatt greit å gå bort til noen man liker og si “hei”?

«Love Story» er Friendships oppgjør med hvordan samfunnet legger opp til å finne kjærligheten gjennom overfladiske førsteinntrykk og forhastede relasjoner.

- Hvordan skaper man egentlig en relasjon med andre når man kun får se glansbildet av personen i den andre enden? Skal man liksom bli kjent med et skall av en person og skjule både deres og egen personlighet bak en kuratert utstilling? En ekte relasjon trenger tid og det virker så falskt å tvinge den gjennom. Uavhengig av disse følelsene er det fortsatt ekte kjærlighet som betyr noe. Hva er det? En følelse? Er det et ønske om å ha en relasjon til noen og sette seg selv til siden? Handler det til syvende og sist om å få det bedre selv fordi noen andre gjør at du blir glad? Eller er ekte kjærlighet kun noen en selv kan si hva er? Sier Friendship om tematikken og problemstillingene bak låta.

«Love Story» startet med et riff i studio sammen med co-produsent Marius Ergo og endte som en dansbar låt med et minimalistisk uttrykk og lekre detaljer i instrumenteringen.

Forsidefoto: Helge Brekke