Få uker før The Heavy Heavy spiller på Rockefeller med Black Pumas, slipper de både EP og musikkvideo til singelen «Miles and Miles».

Ledet av Will Turner og Georgie Fuller, smelter det Brighton-baserte bandet sammen tid og rom i en befriende kollisjon av rock n’roll, psykedelia, syrerock og solskinnspop. Gjennom deres debut Life and Life Only EP, gir duoen ny glød og energi til lydbilder fra flere tiår siden og spenner over flere epoker med euforisk letthet når de toucher innom musikalske milepæler som Delaney & Bonnie, Fleetwood Mac og The Hollies. Alt dette blandet de sammen til sin egen soniske alkymi.

Full av sprudlende harmonier og fuzzgitar, trekker låtene lytteren inn i en sublim tilstand som etterlater deg som nyoppvåknet med uendelige muligheter.

Selv om The Heavy Heavy har produsert platen selv inne i en leilighet i London, er dette musikk som er laget for store festivalscener. Og det blir den også. Senere i år drar bandet for første gang til USA for å spille AmericanaFest i Nashville, sammen med artister som Black Pumas, St.Paul and the Broken Bones og The Record Company. Når de først er der borte, headliner de også konserter både på Mercury Lounge i New York og på The Troubadour i LA.

Mange har nok hørt musikken i tv-serier som Superman & Lois, Outer Range, Walker eller Manifest. Men de har altså skrevet flere hundre låter bare de siste to årene, og deres første fullengder er ventet neste år.

- Det som driver oss til å skrive låter er alltid å få oss til å føle oss bra, samtidig som at de som hører på skal føle seg bra, forteller George Fuller, som for øvrig spilte på Montreux Jazz Festival allerede som tenåring, og er skuespiller på London Theater.

The Heavy Heavy spiller på Krøsset onsdag 23. november

Forsidefoto: Holly Whitaker