RISE ABOVE slipper sitt etterlengtede debutalbum “Times of Clarity” den 26. august, i dag byr vi på en eksklusiv premiere på musikkvideoen til singelen «Lights» fra det kommende albumet.

- Lights er en av de mer eksperimentelle låtene på det nye albumet vårt, Times of Clarity. Det er definitivt nytt og litt skummelt for oss å være såpass melodiske, i tillegg til at jeg nesten ikke skriker noe som helst – helt bortsett fra ett obligatorisk «yeah» før låta runder av. Men samtidig som det er litt annerledes er det veldig RISE ABOVE. Og «Times of Clarity», som kommer ut allerede neste uke (!), er proppfull av ting vi ikke har gjort før. En slags berg-og-dalbane. Og er vel det et debutalbum som kommer 5 år etter siste låtslipp helst skal være. Noe annet hadde vært kjedelig, forteller vokalist Thomas Holler til Musikknyheter.

- Vi spilte faktisk inn 4 musikkvideoer på en og samme dag. Fra tidlig på morgenen til sent på kvelden holdt vi på, og måtte gi bånn pinne hver gang vi gjorde en tagning slik at det skulle se kult i ferdig klipp. Bra trening og veldig gøy, men med livet, og masse penger, som innsats. Lights var video nummer 3 den dagen, så det er litt utrolig å se at energien fremdeles er der. For å holde kroppen i gang gikk det i mye øl, akevitt, og redbull – så dagen i seg selv er litt «blurry» i minnet. Det var litt som å være på rave, egentlig, forteller han videre.

Siden 2016 har RISE ABOVE vært et av de mest profilerte sørlands-hardcorebandene i Norge. Allerede før bandets første slipp, EP-en «Sounds of Liberation», ble de booket til å spille på Øyafestivalen – samme år som blant annet Kvelertak. «Et voldsomt, men samtidig lidenskapelig førstemøte med et meningsfullt og svært lovende band.» EP-en ble veldig godt tatt i mot, og beskrevet som «et forfriskende adrenalinrush fra start til slutt,» av P3, og flere av låtene ble listet på kanalen.

Les vår anmeldelse av Rise Above på Øya

Neste uke er altså endelig debutalbumet ute.

- «Times of Clarity» er en berg-og-dalbane på 14 låter med finjustert støy som slippes 26. august. Selve plata har vært ferdig siden før Covid-19, men det har ikke føltes riktig å slippe den før vi var sikre på at vi kunne ut og spille konserter igjen. For det er vel det vi liker best med å spille i band. Følelsen man får rett etter man har gitt alt på scenen er ubeskrivelig digg. Innspillingen skjedde av-og-på over ca. ett år i Bergen, på The Tune Park – vårt "andre hjem". Vi er jo sørlendinger til døden, men vestlandet er vel fint det også. Det er forøvrig der alt av de tidligere låtene våre er spilt inn, også med Esteban Munoz som produsent. Og nå er debutalbumet vårt, 3 år «in the making», klart for å slippes. Veldig surrealistisk, og litt skummelt, men akkurat det vi har ventet på, sier Holler til Musikknyheter.

Foto: Nico Hagen