Morten Abel overrasket fansen med å slippe et nytt studioalbum på sin 60-årsdag i høst Låta «Lillebror» fra albumet, som er skrevet og produsert sammen med Janove Ottesen fra Kaizers, er et av sporene mange har bitt seg merke i. Nå er musikkvideoen til sangen her.

«Det viser seg at mange kan relatere til teksten i Lillebror. Tryggheten av å vokse opp i en familie er viktig å bevare, men kan også være krevende», forteller Abel.

«Dette er en vanskelig låt å synge foran et kamera, så jeg fikk Chris Haaland til å komme med noen forslag på visuelt uttrykk, og etter noen runder havnet vi i de russiske skoger», forteller han videre.

«Jeg traff Chris Haaland gjennom lysmann Tord Knutsen. Etter litt frem og tilbake kom han opp med dette forslaget, som jeg liker veldig godt. Men så er jeg jo også veldig begeistret for Putin, da» fleiper Abel.

LES OGSÅ: Intervju med Morten Abel

«Samarbeidet startet i utgangspunktet før jubileumskonsertene til Morten da det var snakk om å lage noen animasjoner til framføringen av "skeptisk". Jeg ble introdusert via Tord i Hove West.
Vi laget skisser og små animasjoner, men fant ut at vi skulle jobbe på en annen låt i stedet. Morten bad meg komme med forslag til låta lillebror, basert på de skissene vi hadde. Jeg laget noe ganske konkret, men det traff ikke den samme nerven låta bærer på», forteller Chris Haaland til Musikknyheter.no

- Morten ville gjerne ha en separat historie mye mørkere. Influert av tidsånden skrev jeg et lite manus på en historie med politisk brodd og noe ønsketenkning. Dette likte Morten "Kult! Vi kjører på!"
Noen skisser, storyboards, tilbakemeldinger og revideringer senere, er det dette sluttproduktet.

- Låta er veldig drømmende og har en fast takt, noe som passer det rufsete uttrykket i animasjonen. Teksten er veldig konkret og vi ville da prøve å skille historien i teksten og animasjonen. Men parallelt gjenspeiler begge historiene et liv som har tatt en uønsket vending, avslutter han.

– "What goes around, comes around."

Da Abel inntok Oslo Spektrum og Stavanger Konserthus sammen med fullt symfoniorkester i høst, var låta Lillebror den eneste av låten fra det nye albumet som hadde fått innpass i hitparaden på jubileumskonserten. Konserten i Oslo Spektrum ble filmet, og kommer til å dukke opp på NRK i nær fremtid.