Atena har opparbeidet seg til å bli en av de mest bemerkelsesverdige og eksperimentelle metalcore-bandene fra Norge, og beviser at den norske metallscenen har mer enn svartmetall å by på.

Ved å mixe elementer fra klassisk metalcore med et mer urbant lydbilde konfronterer de problemer den nye generasjonen står ovenfor i dag. Den nye låta er mikset og mastret av den svenske produsenten Henrik Udd (Bring Me The Horizon, Architects, Imminence).

Selv om det kanskje er uvanlig, endte t-banen opp med å være inspirasjonen for singelen, og ATENA uttaler:

«Da 2020 kom og alt stoppet opp, hadde vi bare jobb å gå til mens vi ventet på å kunne spille konserter igjen. Pendlingen på t-banen ble derfor stedet der vi koblet av til musikk i hverdagen annet en når vi møttes for å skrive sammen. Sangen kom som et lyn når vi satt oss ned for å skrive den og har blitt en av våre mest betydningsfulle låter som vi ikke kunne vært mer stolte over.”

I løpet av de siste årene og med 4 album bak seg, har ATENA vist seg som et av de ledende bandene innen norsk metalcore med sin nådeløse blanding av tunge gitarer, elektroniske elementer og urbane referanser.

Forsidefoto: Eddie Berg