Josef Tarrak-Petrussen aka Tarrak har fått internasjonal oppmerksomhet etter at han begynte å publisere samfunnskritiske låter om det som ble igjen av den danske kolonialismen.

Nå, fem år etter suksesslåten Tupilak kom ut, har Grønlands mest populære rapper gitt ut en ny selvbiografisk låt som gir en forsmak på hans tredje album. Nipimut Atortittartoq betyr lyd prostituerte og handler om hvordan han kaster bort nye musikkideer nesten hver dag. Han sammenligner det med en uønsket graviditet som publikum aldri burde få vite om. Noe som krever mye av ham som person.

I videoen ser vi en samling av opptak fra det siste året som viser ham i hverdagen. Det er ikke ofte han publiserer en oversettelse av låttekstene sine, men for Nipimut Atortittartoq kom det samtidig med musikkvideoen.

Tarrak er kjent for å engasjere seg for den grønlandske kulturen og synger om sosiale urettferdigheter ofte knyttet til gronlands kolonihistorie med danmark. Det blir spennende å se hvilket fokus album nummer tre får.

Facebook