- Dette er vår tøffeste sang så langt. Ingen sang har vært så vanskelig å skrive.

- Inspirasjon til teksten kommer fra en obskur utgave av Cervantes' bok Don Quixote hvor ridderen av den triste formen ligger søvnløs en hel natt: "med øynene åpne som en hare" forteller Thomas Öberg.

Bob Hunds nye album slippes i 2 deler. Først ut er A-siden DRÖMMEN ÄR EN RÅVARA, som kom 26. januar. 6 låter spilt inn med Per Sunding som produsent i Tambourine Studios Malmö.

Første gang bob hund møtte Per Sunding var i 1993, og da spilte de inn en halvtime med musikk på 27 minutter. Da var alle sangene dypt gravert inn i både muskelminne og beinmarg.30 år senere var hver sang som et lite puslespill de prøvde å løse sammen, og denne gangen kunne en halvtime med musikk ta 28 dager å spille inn.

«Vi var vanskelige å ha med å gjøre på den tiden. Produsenten fikk et rungende NEI til det dårlige forslaget om å legge til en liten tamburin på et enkelt refreng – nå har vi bedt på våre knær om tamburiner i alle refrengene, men nå var det produsentens tur til å si NEI.» sier Thomas Öberg, bandets vokalist.

All popmusikk krever et blank NEI nå og da. Dette førte dessverre til at sangene tok evigheter å fullføre.

John Essing har vært på vakt og overvåket alle øyeblikkene av innspillingen og sørget for kvaliteten på produktet fra første tone til siste, i godt over to år.

Likevel er han totalt overrasket over sluttresultatet. — Det har ikke vært lett, sier Jonny.

Noen av sangene var allerede skrevet før BOBHUNDMUSICAL, en forestilling som ble fremført på Helsingborgs Stadsteater 2020. "Men disse melodiene har nå blitt så endret at selv moren deres ikke ville gjenkjenne dem i dag." sier Thomas

Senere i år vil B-siden,"VERKLIGHETEN ÄR EN RAFFINERAD PRODUKT", slippes.

Forsidefoto: Henry Moore Selder