I 1983 gjorde progrock-gruppen Yes et kjempestort comeback etter nesten tre år i dvale. Takket være singelen Owner of a Lonely Heart, som gikk til nummer 1 på Billboard i USA, ble albumet 90125 den mest selgende Yes-platen av alle de 23 studioalbumene de har gitt ut.

Hit-låten var skrevet av den sørafrikanske gitaristen Trevor Rabin, som fram til da hadde gitt ut tre sololabum, uten den store suksessen. Han hadde også jobbet med Manfred Mann's Earth Band og andre artister, og bassist i Yes, Chris Squire, tok kontakt med ham da han var imponert.

Super-produsenten Trevor Horn (som var vokalist på Yes-skiva Drama i 1980) ble valgt som produsent. Da han gikk gjennom kassetter med demoer Rabin hadde laget, kom han over det som var starten på Owner of a Lonely Heart. Rabin var ikke så lysten på å ta den med. En av grunnene var at han hadde skrevet den mens han satt hjemme på do. Ifølge ham selv hadde han fantastisk akustikk på do, og han skrev da hovedriffet og bassgangen på det som han selv beskriver som et "høvelig langt dobesøk".

Trevor Rabin forlot Yes i 1995 og begynte da en karriere som komponist av filmmusikk. Han har laget musikk til filmer som Con Air, Glimmer Man, Rock Star, Gone in 60 Seconds, National Treasure (TV-serien også), Snakes on a Plane og mange flere.

Nå har sangeren, multiinstrumentalisten, filmmusikkomponisten og produsenten nylig annonserte sitt første soloalbum med vokal siden 1989. Han ga ut et instrumentalt album med jazzrock i 2012. Det nye albumet heter Rio og kommer ut 6. oktober over hele verden. Han har nå publisert første singel fra albumet, Big Mistakes, sammen med en helt ny video, som du kan se over.

Trevor sier at Big Mistakes handler i hovedsak om å overleve slutten av tenårene og starten av tjueårene. Derav teksten:
    We played in the fire, we danced in the rain. Up all night we made Big Mistakes
- Jeg burde ha kalt sangen I Can't Believe I'm Alive.

Trevor spiller alle instrumentene på både denne låten og hele albumet. Unntaket er trommer, som blir spilt av Lou Molino, som også var på trommer da Trevor Rabin opptrådte på Sentrum scene i Oslo som en del av Yes featuring ARW i 2018. Bakgrunnsvokaler blir framført av Dante Marchi og Liz Constantine.

Rio vil bli gitt ut som en begrenset CD + Blu-ray-boks og begrenset deluxe gatefold rød 180g 2LP + Blu-ray (inkludert et åtte-siders LP-hefte og obi-stripe). Begge disse vil ha bonusmateriale, 5.1 Surround Sound og et hefte med informasjon og tekst om musikken og produksjonen av den.

Albumet vil også være tilgjengelig som en standard CD, gatefold 180g 2LP+LP-hefte (med etsning på side D), og som et digitalt album. Omslaget til albumet ble laget av Trevor selv.

- Jeg driver med digital kunst, så jeg sendte noen bilder jeg har laget til plateselskapet og ble positivt overrasket da de likte dem, sier han.