Tidligere i juli slapp Maylen Rusti sin nyeste singel Forglemmegei - en dansbar låt som handler om et forhold man håper vil vare for alltid.

Forglemmegei er en låt til min «ride-or-die», men også til mitt eget mot. Jeg liker å ta sjanser, og stiller meg gjerne åpen og sårbar, for man har ofte mye å vinne og lite å tape. Det var også motivasjonen til å lage denne videoen”, forteller Rusti. Resultatet er en one-take video som utspiller seg i et urbant miljø, blant kornsiloer og gamle togskinner. Rusti har produsert videoen sammen med Chris Michael Aasland på foto og Hedda Svorstøl på koreografi, og med seg har hun i tillegg danserne Magnus Emaka Einang og Nathalie Adriana Hast.

Rusti er oppvokst i Bergen, Vestlandets, indierocken og regnets hovedstad, og dette har vært med på å forme henne som artist. Inspirert av musikkmiljøet der, begynte hun i ung alder å skrive egne låter. Oppdagelsen av musikken til Kings of Convenience, Ephemera og Sondre Lerche inspirerte henne til å starte med egen musikk.

“Låten skrev jeg på piano hjemme i leiligheten min på Bøler, men det var først når jeg tok den med i studio, og vi byttet pianoet med en enkel tromme-og bass-groove, at jeg følte at låten kom skikkelig til liv. Jeg så for meg at jeg gikk rundt i Oslos gater i marsjtempo og sang og danset - og jeg har alltid elsket tanken om at livet er en musikal. Jeg er veldig glad for at jeg fikk til å sette bilder til denne idéen”

Sangen er skrevet av Maylen Rusti, og produsert av Henrik Hilmersen.