«Digital River» er andre singel fra Savoys kommende album, det syvende i rekken og denne gangen på bandets eget label Eleventeen Records. Savoy består av ekteparet Lauren og Pål Waaktaar-Savoy, samt trommeslager Frode Unneland.

«Digital River» er en låt som først ble spilt på den siste verdensturnéen til a-ha, før den fant sin endelige form som en Savoy-singel. «Det er en likefrem poplåt med mange lag av vokalharmonier og en tekst om våre digitale liv og hvordan vi vekter virtuelle opplevelser og erfaringer opp mot våre faktiske liv» sier Paal om låten.

På spørsmål om hvorfor Savoy kommer med ny musikk akkurat nå, svarer Pål:

« a-ha brukte lang tid på å turnere, spesielt når konserter ble utsatt tre eller fire ganger på grunn av pandemien. I den perioden skrev jeg masse ny musikk, og trengte et utløp for dem. Jeg blir ofte spurt om jeg har låter til det ene eller andre prosjektet, og det er alltid det til enhver tid beste materialet jeg har som jeg vil bidra med».

Resultatet er at Savoy er tilbake! Pandemien fungerte åpenbart som en kreativ katalysator, men den ga også rom for refleksjon og tilbakeblikk. Det har resultert i at deler av bandets katalog som ikke er tilgjengelig digitalt skal reutgis.

Det kommende albumet er spilt inn i Los Angeles, og selv om det er fullført sier at Pål at han fortsatt ikke har det helt klart for seg hvilket album det er han har laget.

«Selv om det er poplåter, så går de i forskjellige retninger og har ulike utgangspunkt. Det er hardere låter med en slags New York-edge der, noen positive og håpefulle og mye som er upbeat. Å gi ut singler i forkant før albumet kan bidra til å utkrystallisere hva det utgjør som helhet. Akkurat er fokuset å få på plass en kortere albumtittel enn sist!»

Lauren støtter opp om beskrivelsen av albumet som mangefasettert.

«Det inneholder og beskriver ulike stemninger, ulike farger. Jeg har bl.a. hørt mye på solomaterialet til William. Orbit, og har blitt veldig inspirert av måten han produserer på. Jeg har forsøkt å ta med noe fra en slik eterisk elektronika inn i musikken, og det er der, i vokalen»