“Låten ‘Hi Goodbye’ er et direkte resultat av dokumentarserien The Beatles: Get Back, som vi sugde til oss i løpet av romjulen 2021. Den første demoen er spilt inn på telefonen til Richard, og består av en akkordrekke som kunne vært plukket rett ut av Let It Be-sessionen fra 1970. Med en viss ironisk distanse og lekenhet, drømmer vi her om å vekke gamle helter til live igjen.” Forteller bandet.

Låta er hentet fra Misty Coast sitt fjerde album Nevereverending, som ble sluppet forrige uke.

“Da vi spurte Carlos Vasquez om han hadde lyst til å lage en musikkvideo til en låt på ‘Nevereverending’, valgte han overraskende nok ‘Hi Goodbye’. Dette ble vi skikkelig glade for, siden vi mener at den er enormt viktig for albumet, selv om det kanskje er en av de merkeligste sangene vi noensinne har laget.”

Musikkvideoen ble spilt inn i starten av september i år, i Bucuresti, som var regissør Carlos Vasquez sin drømmelocation for prosjektet. Dermed ble det også muligheter for å samarbeide med produsent Pia Ionescu, som bor i Transylvania. Carlos, Pia, Linn og Richard tråkket rundt i Bucuresti i tre hele dager, og fikk både gnagsår og soleksem etter milevis vandring.

“Vår opprinnelige idé var å spille inn musikkvideoen i Berlin, hvor Carlos bor, men Carlos ville så gjerne heller møtes i Bucuresti. Bortsett fra at Dracula kommer fra Romania, visste vi nesten ingenting om landet, og var veldig med på idéen om å henge noen dager i mystiske Bucuresti. Det er en skikkelig kul og allsidig by!”

Regissør Carlos Vasquez: "Jeg ønsket å filme 'Hi Goodbye' i byen Bucure?ti, fordi det er en fantastisk, egenartet by som inneholder alt det visuelle vi trengte for å skape den perfekt absurde og nostalgiske scenen som denne filmen krevde. I videoen møter vi to personer som leter etter hverandre uten å vite hvorfor. De virker å være på samme sted, men det er til ulik tid - eller kanskje i parallelle verdener."

"I musikkvideoen får vi besøke den fantastiske skulptøren Maria Radulescu's atelier på Calea Grivitei - en bitteliten butikk fylt med hundrevis av utrolige gipsverk. Hun er kjent for å være en mester i å skape gipsfigurer og har jobbet for noen av Romanias største skuptører som Ion Jalea og Boris Caragea. Vi sikret oss en gigantisk hånd, som vi fraktet som en baby i et sjal på flyturen hjem. I går mottok vi den triste nyheten om at Maria ikke lenger er blant oss. Verden har mistet nok en helt" Avslutter Misty Coast.

Turnè:

17. November Hulen, Bergen

22. November Parkteatret, Oslo

23. November Vaktbua, Kristiansand

24. November Siste Reis, Halden

25. November Tunet, Jessheim

30. November Blåveis, Stavanger

1. Desember Vangen Pling Plong, Haugesund

Forsidefoto: Johanne Nyborg