I dag slipper den kanadiske singer-songwriteren og multiinstrumentalisten Leif Vollebekk singelen «Moondog» med musikkvideo filmet i Norge.

«Moondog» er et håndfast bevis på sammenstillingen av «meditasjon over kjærlighet», skjebnesvangre møter, familie og magi, med et lyrisk nikk til «tessellasjon» (et mønster av geografiske former som dekker en flate). “Was that the wind howling through the trees/Or was that you/Calling to me?” Videoen til låten er regissert av mangeårige samarbeidspartner Kaveh Nabatian.

Leif har selv norske røtter og forteller:

«Øisteins (min bestefar) familie kom opprinnelig fra Bergensområdet, men faren hans flyttet til Tjøme. Så han og søsknene hans ble alle født i Grimestad på Tjøme. Moren hans var også fra Tjøme. Min mormors foreldre var begge fra Oslo.

Øisteins privateide tankskip ble en del av den norske handelsflåten som fraktet olje til de allierte i Europa etter at tyskerne hadde okkupert Norge.

Etter at skipet hans ble senket av en tysk ubåt, vervet han seg til det norske flyvåpenet, stasjonert i Gravenhurst. Der møtte han sin senere kone, en kanadisk-norsk kvinne, min bestemor.»

Den 24. oktober spiller den kanadiske låtskriveren på Vulkan Arena.

Leif Vollebekk sitt splitter nye album, Revelation, slippes 27. september på Secret City Records.