Foto: Anne-Marie ForkerEtter at de som har karret seg opp på Grefsenkollen i kulda har blitt godt varmet opp under regnponcohene av islandske Dadi Freyr med et fantastisk sett, er det til å begynne med en liten, men lattermild, gjeng som er klare for Lerche foran Amfiscenen i regnet. Ikke det at denne karen trenger noe oppvarming da, for bergenseren trekker folket lett inn på egenhånd. Med en gang han sparker i gang med «You Are Not Who I Thought I Was» tykner det raskt til med folk.

Fra en som ikke har hørt så mye på Lerche må jeg si at jeg raskt ble litt frelst av denne maktprestasjonen. Det er energi. Det er musikkglede. Og det er et massivt talent som ikke stopper å skinne etter de første låtene.

Der han cruiser gjennom både nye tilskudd som «Cut» fra Avatars Of Love og gamle slagere som «Sleep in needles» fra Faces Down, og «I Can’t See Myself Without You» og «Why Would I Let You Go» fra Patience er det raskt å glemme været og bare nyte. Sondre Lerche er den typen musiker som har det lille ekstra en ikke helt kan sette pinne på hva er, men som gjør at han trer seg gjennom nåløyet i indiepopens massive smeltegryte av stormende talent som sjeldent slår an stort.


Foto: Anne-Marie ForkerHumor har han også, og en real sjarmis en lett kan se for seg folk rundt omkring dåne for. Derfor tenker jeg det var et par ekstra i skråningen som fikk litt sommerfugler i magen da Lerche på siste låt løper ut i publikum og synger låta derifra. Å få et så nært blikk av idolet på konsert er det ikke mange som kan si de har fått.

Ellers er det flere minnesrike momenter i løpet av den timeslange konserten. Blant annet da han tar ut fetteren Lars Vaular for låta «Øynene Lukket». For du visste kanskje ikke at Sondre sitt fulle navn er Lerche Vaular? Musikalsk talent ligger visstnok godt snevret inn i familien. Selv om de synger om «jævlig dårlig stemning» kan en mildt sagt si at det absolutt ikke var det. I tillegg får han besøk av Oslokoret på siste del av konserten, som gjør det lille ekstra for at låtene popper ordentlig.

Til og med den over ti minutter lange «Avatar of love» har han folk i sin hule hånd på. Da han underveis benytter seg av muligheten til å selge billetter til Opera-konserten han skal ha i januar neste år, tror jeg det var flere som bet på og sikret seg enda en konsert med sjarmøren. Og det vel forståelig, for dette var virkelig en opplevelse og en av konsertene jeg tror de fleste vil huske godt fra årets OverOslo.