Kvelertak er tilbake! Sekstettens nye album Endling slippes 8. september og i dag har bandet delt tekstvideoen til den nye singelen Skoggangr.

Kvelertak om om "Skoggangr":

"Skoggangr var den første låten vi skrev til Endling. Det er en låt om Helmut Von Botnlaus, hvis liv og nedskrevne historie har inspirert mange av tekstene på albumet. Det hele foregår i lyngheiene og fjellområdene på sørvestkysten av Norge, der Helmut ble født. Det var her han tilbrakte mesteparten av sitt tilbaketrukne liv, og levde av det jorden kunne tilby mens han kjempet mot alle som prøvde å ødelegge naturen rundt ham. Vindturbin- og eiendomsutviklere, se opp!"
"Fra Lindtjørnsknuten holder jeg vakt, ser mot Bjerkreim hvor krigen er tapt. Stram buen, ofrer en flått, trampe i takt med en gammel slått" – HelmutVed å dykke inn i lokale historier og legender fortsetter Endling i samme tematiske spor som 2020s kritikerroste Splid – et album som mottok hyllester fra bl.a. Musikknyheter.no, Stereogum, MetalSucks, Kerrang!, Revolver, Invisible Oranges, Blabbermouth og Guitar World m.fl.

Gitarist Vidar Landa oppsummerer det godt: "På Endling forteller vi historiene om de utdødde og døende menn og kvinner i Norge, forklarer han. Gamle og nye myter, kultur og ritualer kommer til live – folkloren som ikke passer til et TV-seriekonsept. Vikinger og troll er for TV. Dette er den ekte historien"