De polske deathmetal-legendene Behemoth var et tydelig høydepunkt for mange. Konserten på Hove tidligere i år kan ikke sies å være den beste, så her hadde de sjangsen til å virkelig bevise sin plass i metalmiljøet.

Kvart over ti gikk de på scenen til et folksomt og engasjert publikum. Litt hilsing og forherligelse av satan må til før de kjører igang. Lyden er noe bedre enn Municipal Waste tidligere, men det er fortsatt ikke høyt nok. Kan alle lydmennene ha fått beskjed om dette på forhånd? Pussig beskjed å gi på en metalkonsert...
Det er tydelig at Hove-konserten ikke er særlig representativ for de polske blasfemikerne, for dette låter både tungt tight, og jævla aggressivt. Mellom låtene driver vokalist «Nergal» et publikumsfrieri de fleste pop-band bare kan drømme om. Nå er jo ikke dette pop-musikk og da virker det hele ganske upassende. Alle skal være med å synge å klappe og rope på satan i kor, hele tiden.
Men låtene sitter som faen. Publikum later til å ha det særdeles fett og digger rått til både gamle og nye låter. Den mest kjente låta: »Conquer all» blir ikke det høydepunktet man kunne forvente, men det spiller egentlig ikke så stor rolle. De andre låtene satt der de skulle.

Da de går av scenen står man igjen med en følelse av at dette her, det var faen meg en fet konsert. Mye bedre enn på Hove. På Hove dro de også en cover av Turbonegers «I got erection», noe de heldigvis ikke gjorde idag. Det var sikkert bare en misforståelse de ikke kommer til å.....Hei vent da. Her kommer bandet på igjen. Ekstranr. Ja, det kan jo være fett det, bare de ikke spiller.....NEI!! De spiller faen meg Erection igjen!! Behemoth da! Nå som dere hadde seieren i lomma.
Nei, føkk it. Hovedkonserten var fet som faen!

8/10

Foto: Jon Kristiansen