Siden metal-klubbene i Oslo legges ned over en lav sko er det tydeligvis Betong på Majorstua man må sette sin lit til når det kommer til å få blåst ut øra en lørdagskveld. "South Of Heaven" som opplegget heter har de siste åra stelt i stand flere feite metal-konserter og jeg håper på mine knær at dette også fortsetter i fremtiden. Denne gang var det Destroyer666 og Watain som skulle vise hvorfor kors gjør seg best opp-ned.

picture En godt befolket og svartkledt studentkjeller tok imot det australske black/thrash-bandet Destroyer666. Siden starten i -94 har det blitt en del skiver og med opptreden på Inferno 2010 hadde nok mange Destroyer fortsatt friskt i minne. Publikum var både ivrige og responsvillige til tross for at lyden sugde noe forferdelig. Jeg skjønner ennå ikke hva grunnen var, men det låt absolutt ikke riktig. I tillegg til et merkelig grøtete lydbilde var også volumet langt under pari. Heldigvis virket det ikke som hovedvekten av de fremmøtte lot seg affisere av lyden, men ga heller bandet all energien. Jeg skulle gjerne sett enda mere vice versa, men det var greit nok. Det lille man kunne høre hørtes jo også aggressivt og fett ut. Et minimalistisk sceneshow og plenty av kjappe gittarsoloer. Sett bort i fra lyden var konserten helt ok, men jeg er ganske sikker på at Destroyer666 har hatt bedre kvelder.

Deströyer666
picture
pictureOmriggen til Watain gikk stort sett med på å pynte scenen med koselige effekter som brennende fakler, et alter, massevis av grisehoder, svære opp ned-kors, kjettinger og alt annet som hører med. Bandet kommer på scenen til en eim av råtnende kjøtt. Publikum viser fortsatt godt initiativ og Watain smeller i gang med "Malfeitor", en av de beste låtene på siste skiva "Lawless Darkness" (bør sjekkes ut!). Og det går en del i denne skiva utover. Etter hvert begynner entusiasmen hos publikum å dabbe av, men hvor mye kan man egentlig forlange? Muligens gjorde også den stadig økende lukta av råttenhet det vanskelig å late som om det lukta vafler. Watain spilte tight og bra. Lyden var ikke på topp her heller, men det låt mye bedre enn forgjengeren. Digg å se at det fortsatt finnes band som gidder å ta seg bryet med skummel sminke. Også her har jeg på følelsen at Watain har gjort bedre giger uten at jeg kan sette fingeren på noe spesifikt. Men det var tøft, for all del. Tøft som faen.

picture


Fotos: Rayma Peters

Destroyer666
Watain