Vreid har de siste åra fått ganske mye oppmerksomhet i det internasjonale metallmiljøet. Med fem skiver ute og konseter i over 20 land sier det seg selv at dette ikke er helt underground. Lørdag ettermiddag skulle de vise Øya hvordan norsk metal fra landet skal høres ut. Jeg rakk desverre ikke starten da Cancer Bats-konserten var såpass fet, men tok følge med en ganske stor folkemengde fra Sjøsiden til Vika som tydeligvis hadde tenkt det samme. Og Vreid var i gang de. I gang så det holdt.

Stilsikkert antrukket leverte Vreid en blanding av flere sjangere, komprimert sammen til sin egen metal. For Vreid går ikke av veien for å la seg inspirere av både fjerne og nære metalbeslektede elementer. Og det er stilig. I hvert fall mye av det. Så når Vreid thrasher og rocker fram sine feteste låter er det faen meg tøft.Selv om mye funka bra denne ettermiddagen var det også et par skår i gleden. For det første blir det litt upassende å se et band som Vreid i strålende sol, open air. For det andre blir det litt vel mye rolige stemningsskapende partier, som ikke nødvendigvis oppnår det de prøver på.

Men når Vreid mot slutten drar i gang med låtene ”Jarnbyrd”og ”Pitch Black”, ja da er alt bra igjen. For de har liksom noen låter som tar igjen for det meste. Og et Vreid som tight og fett utbasunerer knallhard metal er det fint lite å si på. Da låter det pistol!


Foto: Amund Østbye