Oslojenta Maria Mena har til tross for sine 25 år lang fartstid bak seg siden hun startet i 2002. Mangfoldige hiter både i inn og utland har ført til en stor fanskare, og i september slippes hennes femte studioalbum, Viktoria.

Lørdag ettermiddag spilte Maria sin aller første Øyafestival-konsert på Sjøsiden, og folk møtte opp i hopetall for å få med seg konserten i solsteiken. Marias versjon av Mitt Lille Land har vært god terapi for mange de siste tre ukene, og i folkehavet kunne man skimte mange medbrakte roser, et tilsvarende sterkt og tilhørende symbol.

picture

Konserten startet med hitsingelen Belly Up og det er lett å se at Maria har arbeidet seg opp stor erfaring og rutine på alle turneene hun har gjort i Europa og Norge, hun har kommet en lang lang vei fra de første usikre scene-opptredenene i begynnelsen. Stemmen hennes kler de store tonesprangene i refrenget og den fyldige liveversjonen gjør seg godt.

Det samme gjelder også de andre låtene hennes – istedenfor det lette pop-preget de har som radiosingler får de en helt annen dybde live, og matcher faktisk innholdet i tekstene bedre. Vi fikk servert hitsingler på rekke og rad, som This Too Shall Pass, All This Time og nye låter, som Viktoria fra den nye skiva med samme navn.

Konserten ble avsluttet med låta veldig mange i publikum hadde håpet på, Mitt Lille Land. Det ble nok det eneste øyeblikket under festivalen hvor publikum var helt stille, helt grepet, og helt sammen.