Det skal mye til for å tilgi Modest Mouse. Etter å ha holdt Norge ute av turnéplanene siden Hovefestivalen i 2007, skulle de endelig komme tilbake til Oslo i 2013, noe som ble avlyst fordi vokalist Isaac Brock heller ville gjøre ferdig plata.

To år senere er vi her, på Piknik i Parken. De kom aldri tilbake til Rockefeller, og plata tok to år å dytte ut. Folk har tydelig vært utålmodig, og én roper at det er sannelig på tide at de kom på besøk.

Modest Mouse er flinke til å plukke låter fra store deler av diskografien. Én av fordelene ved at de bare har vært i Norge to ganger, er at du vet ikke hva du kan forvente. Fra velutførte This Devil’s Workday til Out of Gas og Dark Center of the Universe, spiller de fletta av The Ground Walks, With Time in a Box. Men det finnes låter de kunne valgt som matcher festivalsommer-profilen bedre.

(At de avslutter med The Good Times Are Killing Me er forøvrig perfekt.)

Det er også litt usikkert på hitene Float On og Dashboard om Brock glemmer eller mikser om noe av teksten ufrivillig eller med vilje. Da hjelper det heller ikke at lyden alltid er på topp, som kan være forvirrende. Men det er ikke bare miksen å skylde på her.

For når bandet er på sitt beste og knirkefrie, er det fantastisk. Men så dupper det ned, som på disse låtene, der kvalitetsinntrykket av Modest Mouse fragmenteres.