Det tok ikke lang tid før Connan Mockasin ble trukket opp som inspirasjonskilde etter konsertstart. I tillegg til elementer fra Frank Ocean og Arthur Russel har de formet sin egen type av nordic soul.

De er en stor hype i Danmark, men med over 1,2 avspillinger på Spotify fordelt på 2 singler må de jo være noe mer enn bare en hype - og igår kveld fikk man bekreftet alt det store og flotte man har hørt og lest om kvintetten.

Med deres tydelige ikke-moderne stil og fantastiske vokalist viste de seg helt klart fra sin beste side. Men konserten bærer også preg av lite engasjement, noe som mest sannsynlig er på grunn av nervøsitet. Men heldigvis er vokalisten en skikkelig figur og hadde det ikke vært for han hadde det nok hele vært litt for stivt.

Liss drar frem hint av muskk som ikke har sett dagens lys på en stund, spesielt for den nyere generasjon. Musikalsk sett er de dyktige og kreative, og måten de bevarer det gamle og blander det med det nye gir en fin effekt til det hele. Dette er bare et band i startfasen som har alt som skal til for å gjøre det stort.Foto: Stian Schløsser Møller / www.stiansmollerfoto.no