Konserten med svenskene i Dolores Haze på John Dee var alt jeg hadde forventet meg - og mer. De er tøffe, uredde, orginale, selvsikre og har en veldig gi-faen-attitude uten å nødvendigvis gjøre det til noe negativt.

Idet de går ut på scenen forstår man at dette bandet ikke er likt noe annet som finnes på by:Larm iår. Her snakker vi 90's grunge. Svarte og metalliske lepper, metallisk øyenskygge, rødt hår, Dr.Martens, nettingstrømper og knestøvletter i jeansstoff for å nevne noe. I tillegg til feministiske trekk som hår under armene. De har image så det holder.

''The haze is forever''. Konserten starter med et brak. ''SHUT UP!'' ropes det og rocken starter. Det gleder meg at rocken fortsatt lever (iallefall litt) på by:Larm i år, selv om programmet drukner i elektronika og urbanmusikk. Vokalmessig snakker vi ikke kvalitet, men det er litt av sjarmen. Jentene spiller post-punk med både innslag av pop, grunge og støyrock. Dolores Haze er et band som har mange strenger å spille på.

 photo 606cf97f-7820-4d62-802a-345cc5ee05cc_zpsncsl1aaf.jpg

Tar man en titt rundt seg under konserten ser man både blide fjes og noen meget skeptiske. Tingen med Dolores Haze er at enten så skjønner du greia eller så er dette absolutt ikke noe for deg. For undertegnede var dette helt i toppen av konserter på by:larm iår. Dette var så kult!

Konserten går mot slutten idet de covrer Peaches' sin Fuck The Pain Away og før avslutningslåten får man høre ''You are boring, you should dance more!'' fra bandet. Vel, det er sånn det er å spille i Norge.

Det hele var helt utrolig gøy, og jentene fra Stockholm er noe av de kuleste jeg har sett på lenge. Dette er en av de gangene det virkelig er trist at by:Larm's konserter kun varer i 30 minutter. Musikalsk sett kan det finnes forbedringspotensiale - men samtidig så er det ikke en sjanger, og et band, som skal høres helt perfekt ut. Dette vil jeg se igjen!