Det dansk/zambiske nye sangtalentet og popprinsessa var klar på Gamla lørdag kveld. Det var en middels gjeng som hadde dukket opp og det fikk dessverre noen smålige konsekvenser for resten av konserten.

Hun starter det hele fullstendig nedstrippet med kun seg selv, en stol og en kassegitar. Hun spiller fjorårets Higher og det låter fint, det er ikke det. Men det er ikke noe wow-start på et set som man i utgangspunktet hadde store forventninger til.

Videre får hun selskap av en trommis og en bak noen midi-kontrollere. Utover får settet mer trykk, allerede på konsertens andre låt. Da løsner ting opp og hun uttrykker i tillegg sin glede over å være tilbake i Oslo. Hun får som sagt god hjelp av to andre sidemenn og sammen har de en god kjemi. Noe som ikke gir henne så god hjelp er blant annet lyden på Gamla. Det merker man spesielt godt på Lost in the Girl hvor trommene dreper hele sangen, dessverre. Det var virkelig synd for det så ut til å bli konsertens store høydepunkt.

Det som trekker ned mest er det forstyrrelseselementet som at Kwamie Liv virker som å være mer opptatt av hva som skjer ute i salen enn hva som skjer på scenen. Hun nærmest ber publikum flere ganger om å danse mer, synge mer. På konsertens siste låt får hun med seg et dusin publikummere opp på scenen og det danses. Å gjøre noe sånt blir enten god stemning - eller rett og slett litt dumt. Hittil har jeg kun sett Honningbarna naile det, så med andre ord: ikke gjør det, og i allefall ikke på Gamla.

At hun kan synge er det ikke noe tvil om, men man sitter igjen med en følelse at hun har mer å vise. Hun har mer å bevise oss og det er kanskje konsekvensen av noen feilvalg på setlista og opptreden generelt.

(Foto: Tord Litleskare / www.tordlitleskarephoto.com)