Foto: Anne-Marie Forker

Irske Cian Ducrot er en av artistene som i stor grad har TikTok å takke for sin internasjonale suksess. Med singelen All For You fikk han sitt UK-gjennombrudd, og oppfølgeren I’ll Be Waiting klatret til 17. plass også her i Norge.

Etter et besøk på John Dee i mai, samt en tur innom VG-lista Topp 40 på Rådhusplassen i sommer, var Cian Ducrot tilbake i Oslo torsdag kveld for å spille en nærmest utsolgt konsert på Rockefeller.

Artisten, som vokste opp i Cork i Irland, har så langt bare rukket å gi ut ett fullverdig studioalbum, og lovte oss tidlig at vi skulle få høre alle låtene fra debutskiva Victory.

Victory var da også første låt ut på konserten, som forøvrig også var første konsert ut på den europeiske delen av turnéen. Publikum, som fylte opp tre etasjer hos Rockefeller bidro med allsang store deler av konserten, men det ble umiddelbart lett å høre hvilke låter har gjort det stort på TikTok og hvilke som ikke er blitt plukket opp like fort. Trend-låtene førte med seg jublende allsang, lysende mobiler som filmet favorittsnuttene, og smådansing blant publikum. For låtene som ikke hadde samme fartstid hos publikum måtte Cian ("hæ? Uttales det med K?" - halve Rockefeller) jobbe mye harderer for å få publikum involvert både i selve låta og i allsangen.

For Cian er nok på vei, og har potensialet til - å bli en stor artist og en god entertainer, men enn så lenge merker man at han er en relativt ny artist. Entusiasmen er på topp, men erfaringen er ikke helt på plass enda. Kontakten med publikum er bare tidvis god, men når den er der, og når han glimter til på scena, da gnistrer det.

I de stillere partiene merker man forskjellen på en ny artist som Cian - med bare tre mennesker på scenen og resten av musikken på backing-track, i forhold til eksempelvis Gåte, som trollbandt et utsolgt Rockefeller for under en uke siden så til de grader at man kunne høre den berømte knappenålen falle. Tilbake var den evinnelige pratingen under rolige og stille sanger, og ivrig hysjing fra mer dedikerte fans hjalp ikke det spor.

Men når Cian gjør det han gjør best, spille låter med store refrenger som eksploderer i lyd, da var det jubel på Rockefeller. Og selv med et piano som overhodet ikke ville oppføre seg, jobbet Cian knallhart hele konserten igjennom, og med låter som Heaven, nevnte All For You, og Step Dad, beviste Cian at han virkelig har noe å fare med som artist.

De aller største høydepunktene kom mot slutten av konserten. Den hjerterå og eksplosive Everyone Who Falls In Love (Has Someone Else They’re Thinking Of) som er som skapt for mye større scener enn Rockefeller, og gjennombruddslåta I’ll Be Waiting viste hva slags artistpotensiale som gjemmer seg i Cian. Det blir svært spennende å følge med på hvordan han utvikler seg de neste årene.

Følg Cian på Instagram
Lytt til Cian på Spotify