Det er under en måned til årets by:Larm går av stabelen i Oslo, og i dag ble de siste ti artistene* offentliggjort av festivalen.

Dagens slipp besto av Neneh Cherry, SLOWOLF, Hilde Marie Kjersem, Lay Low, Gerilja, Broken Twin, Kid Exodus, Sirkus Eliassen, Retro Stefson og Malvin Nøsen & The Company.

Om artistene skriver festivalen:


Neneh Cherry

Vi er stolte av å kunne presentere Nordic Music Prize nominerte Neneh Cherry live på ByLarm. Neneh gjorde et solid comback ifjor sammen med The Thing og albumet The Cherry Thing. Nå er hun tilbake med Radiohead favorittene RocketNumberNine. De spilte sammen på Giles Peterson’s Worldwide Award i januar og ByLarm vil ble deres andre show sammen.


SLOWOLF

Det er en dyp lekenhet i tilnærming til musikk og kan beskrives som lyden av drømmepop som møter Black Metal som møter Hip Hop. Lyden av albumet ”Seven” griper sin lytter og trekker dem inn i en drømmeaktig verden av falsett, dommendagslignende symfonier, krystallklare forvrengning gitarer og tunge trommerytmer.


Hilde Marie Kjersem

I grenselandet mellom jazz og pop finner vi Hilde Marie Kjersem, kjent for sine sjelfulle tekster og evnen til å formidle sine historier til publikum. Sjangersprengende, intelligent popmusikk med nerve og sjel – som var både sår, sint, utleverende og fengende.


Lay Low

Starter ut som en pianist og bassgitarist, hun har jammet på keyboard og synthesizere med Benny Crespos band, fant stemmen hennes i blues folk og litt honky tonk bop, i samarbeid med produsenter som Liam Watson. Selv om hennes nye materiale har en ny vri, er det det fortsatt en særegen musikalsk reise med en eksperimentell lyd som er helt egen.


Gerilja

Dette er futuristisk rock med klassisk base: analog synth, trommemaskiner, tidlig Megadeth-stil, T-rexs teft for groove, og smakelig intensitet gir deg en musikalsk opplevelse du må lete lenger etter. Disse gutta tar deg med fra 70-tallet og inn i fremtiden.


Broken Twin

Broken Twin er synonymet for en ung dame med gode historier å fortelle og en magisk måte å gjøre det på. Med hennes enkle setup av bass, piano, gitar, vokal og perkusjon lager hun sensasjoner som musikalsk kan relateres til artister som Feist, Nico og Anthony and the Johnsons.


Kid Exodus

Kid Exodus (Peter Estdahl) er mannen bak den mye spilte låta ”Brother”. Debutalbumet slippes 4. februar og er proppfull av musikalske referanser (James Blake, Daft Punk, Friendly Fires, Florence & The Machine) samtidig som den er bevis på at hans særegne popsound, og modne låtskriving som stadig utvikles i riktig retning.


Sirkus Eliassen

Brødreparet Erik «Glede» Eliassen og Magnus «Positivitet» Eliassen, debuterte i 2011 med sangen «Hjem til dæ». Oppfølgerene, «Opp ned bak frem» og “Æ vil bare dans”, fortsatte i samme humoristiske og skamløse spor som debututgivelsen. Det ekstremt energiske Sirkus Eliassen har vist seg som svært kompetente liveartister og stemningsskapere.


Anna Von Hausswolff

Nordic Music Prize nominerte Anna Von Hausswolffs magiske stemme kombinerer kunnskap med en vil og naturlig følelse, virkelighet og romantikk. Under stemmen finner man pianoet som gir et dramatisk og melodisk fundament til stemmen hennes. Instrumenter og tekster i harmoni, og går under beskrivelsen begravelsespop!


Retro Stefson

Islandske Retro Stefson, også Nordic Music Prize nominert, er ute med sin tredje full-lengder. Retro Stefsons er kanskje den broen mellom dance-, pop- og indiverdenen som har manglet i den raske og spennende verden av musikk. I tillegg til sine profilerte opptaksprestasjoner, har Retro Stefson fått rykte som et ekstraordinært fantastisk live band.


Malvin Nøsen & The Company

Malvin Nøsen & The Company har allerede fått sitt musikalske særpreg og presenterer egenproduserte låter inspirert av artister som John Mayer, Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd og norske Jarle Bernhoft. Dersom man blander fete blueslicks, soul, groovy bassganger og en dash pop-rock i en tett kvartettpakke så får du den spesielle sounden til Malvin Nøsen & The Company.


*Festivalen avslører på Facebook at det er ett band igjen som fortsatt står som TBA, men når dette bandet er vil bli offentliggjort vites ikke.