P3 fyller 20 år i år, og feiret jubileet med å arrangere P3 Gull. P3 Gull er radiokanalens egne nye prisutdeling, og festen gikk i kveld av stabelen på Sentrum Scene. P3-programleder Live Nelvik ledet utdelingen, mens Leo Ajkic var reporter blant de nominerte. Envy, Lars Vaular, Kaveh, Arif, CLMD, Truls, Emilie Nicolas, Karpe Diem og Kvelertak opptrådte alle i løpet av det om lag halvannen times lange showet. Sistnevnte fremførte sin selvtitulerte radiohit i et fantastisk show på taket over Sentrum Scene.

Den fremadstormende Magnus August Høiberg, 26-åringen bak artistnavnet Cashmere Cat, vant prisen for årets nykommer. Halden-gutten som for tiden er bosatt i New York står bak en rekke remikser, EP-er og singler, deriblant den fantastiske låta Mirror Maru.

For årets liveband stakk rogalendingene i Kaizers Orchestra av med prisen. Bandet har ti studioalbum bak seg, men la i september inn årene etter tretten år som band. De har vært en av de store flaggbærerne innen norsk rock, og toppet det hele med ni utsolgte konserter i DnB Arena i Stavanger tidligere i år. Vinneren var stemt frem av fansen.

Röyksopp og Susanne Sundfør vant den gjeve prisen for årets låt. Med låta Running To The Sea har elektroduoen fra nord, akkompagnert av Susanne Sundførs magiske stemme, laget en hit av de sjeldne.

Til slutt ble P3-prisen delt ut, og kveldens hederspris ble tildelt Karpe Diem. Osloduoen har oppnådd enormt siden EP-debuten i 2004. Til tross for at deres forrige album kom i 2012, har guttene i løpet av det siste året blant annet fylt Oslo Spektrum som første rapgruppe i historien, gitt ut boka «Dødtid» og for alvor blitt allemannseie i den norske musikkhverdagen.


Årets nykommer:
CLMD
Lemâitre
Cashmere Cat
Emilie Nicolas
Truls

Årets liveband:
Honningbarna
Kverlertak
Kaizers Orchestra
Karpe Diem
Bendik

Årets låt:
Envy - «Am I Wrong»
Emilie Nicolas - «Pstereo»
Truls - «Out Of Yourself»
Blood Command - «High Five For Life»
Röyksopp feat. Susanne Sundfør - «Running To The Sea»