Hovefestivalen går i dag ut med to nye artister til neste års festival. Det polske black metal-bandet Behemoth og den amerikanske hip hop-kvintetten Shape of Broad Minds.

– Vi har allerede sluppet noen indie- og elektronika-navn, så nå var det på tide å få på plass noe ordentlig metal og hip hop, sier bookingansvarlig Toffen Gunnufsen og legger til at Hove skal fortsette å være en festival med stor takhøyde for en rekke forskjellige sjangere.

Mens Behemoth regnes for å være en av de sentrale svartmetall-gruppene i Europa, består Shape of Broad Minds av et stjernelag av rappere hentet fra hele USA av New York-rapperen og produsenten Jneiro Jarel. Shape of Broad Minds har fått svært god mottakelse for sitt debut-album "Craft of the Lost Art" som kom i forrige måned. Dagbladets Sigrid Hvidsten mente til og med at man her hadde "en klar kandidat til årets hip hop-skive 2007."

Hovefestivalen 08 går av stabelen fra 24.-28. juni i naturskjønne omgivelser på Tromøya utenfor Arendal. Følgende navn står allerede på plakaten: The National Bank (NO), The Wombats (UK/NO), Wild Beasts (UK), Joe Lean and the Jing Jang Jongs (UK), The Teenagers (UK/FR) og Kim Hiorthøy (NO).