*Indiegranskauen* fortsetter trenden med å presentere internasjonalt anerkjente indiehelter i intime lokaler og erklærer herved at emomandagen mandag 1.september er avlyst.

Vi har nemlig klart å lokke den skeive (lille)broren til Arcade Fire, *The Hidden Cameras* til å ta turen til Bergen når de legger ut på en mini-Europaturne i slutten av august. Det er ingen vits å deppe på blåmandagen når man kan starte uka med å danse seg tullete i selskap med denne eksentriske gjengen. Med sin symfoniske indiepop, som de selv definerer som "Gay church folk music", og sitt velregisserte sceneshow har kanadierne i *The Hidden Cameras* gjort suksess verden over.
Siden 2001 har de rukket og gitt ut 4 album siste i 2006 og de "mestrer balansen mellom det drømmende melodiøse og det rockende og superfengende på en tilnærmet perfekt måte."

Referansene er mange, blant annet Belle & Sebastian og The Magnetic Fields.
Vegard Englid i Adresseavisen kaller de "en lykkelig mutasjon av The Shins, The Posies og Guided by Voices, der det hele er gjort med en homoerotisk vri.
Tekstene er aktivistiske, spenstige og humoristisk om samfunn og politikk, da gjerne sett fra et homo-politisk ståsted."

Med alt fra 10 til 25 personer på scenen som inkluderer strykere, blåsere, kor og mannlige go-go-dansere har The Hidden Cameras blitt kjent for sine liveopptredener som av mange beskrives som rene vekkelsesmøter med vokalist Joel Gibb i spissen. For de som ikke allerede er frelst er det bare til å møte opp på Studio 1.september og la seg overvelde, skriver Indiegranskauen som er stolt arrangør.

Studio, USF Verftet i Bergen mandag 1.september

Billettinfo kommer.