Halvannet år etter at den kritikerroste EP'en ¡O Bailan Todos O No Baila Nadie! ble sluppet, kommer Sigh & Explode endelig med sin første fullengder. Drøye to uker med hektiske innspillingsdager i Harry's Gym Recording Studio med Bjarne Stensli (120 Days, Surferosa, hiawata!, Harrys Gym) bak spakene har resultert i ti spor, fordelt over 32 minutter og 46 sekunder. Mastring er gjort av Björn Engelman (The Hives, Dimmu Borgir, Backstreet Boys, Rammstein) hos Cutting Room i Stockholm.

Bandet har videreutviklet det musikalske uttrykket fra sin forrige utgivelse, med mer variert låtmateriale og et større og mer detaljert lydbilde. Det lekes med forskjellige sjangere, og Sigh & Explode står definitivt ikke fastlåst i hardcore/screamo-båsen mange velger å putte de i. Gode melodier står i sentrum og er pakket inn i soniske gitarer, energiske trommer og skrikevokal. Hørte vi noen si bråkepop? Tja, hvorfor ikke. Som om ikke det var nok, så er skiva mikset av Emil Nikolaisen (Serena-Maneesh), noe som har gjort at bandets lydbilde har blitt enda mer ekstremt enn tidligere, skriver Tuba i pressemeldingen.

Sigh & Explodes inspirasjonskilder varierer fra norske band som JR Ewing og Amulet til amerikanske band som Hot Snakes, At the Drive-In og The Bronx.

Sigh & Explode’s konserter har vært en åpenbaring for både unge indiejenter og gamle rockere. Ved å spille utsolgte konserter sammen med band som The Blood Brothers og Misfits, samtidig som de travet undergrunnen i Oslo og omegn, har de vokst til å bli et ekstremt samspilt liveband.

Deres kompromissløse holdning ble belønnet i slutten av 2007, da de vant den prestisjefylte Zoom-konkurransen, arrangert av blant annet NRK P3. Bandet ble dermed sendt rundt på en fire ukers norgesturné i begynnelsen av 2008, og spilte 17 konserter fra Alta i nord til Kristiansand i sør. Etter å ha tatt by:Larm med storm det samme året, ble Sigh & Explode invitert til å spille på The Great Escape i Brighton, England. Dette førte til at debut EP'en ble sluppet i England i mai 2008. Samtidig resulterte bandets gode liverykte her hjemme i spillejobber på Hove, Øya og Storaasfestivalen.