Musikknyheter.no har spurt personer som jobber med musikk til daglig om hvilke norske debutanter de har særlig tro på i 2010. Journalister, bloggere, festival- og konsertbookere, representanter fra platebutikker og plateselskaper har stemt frem følgende liste for 2010:
1. Navigators
Trond Andreassens nye band Navigators har allerede gjort seg bemerket med sin første singel Wall of Stone, samt en strålende opptreden hos Lydverket på NRK1. Navigators topper listen vår suverent, og var med på over halvparten av listene vi har samlet inn. Selv om medlemmene i Navigators har vært i gamet en stund, er de debutantene det er størst forventninger til i 2010. Albumet The Straight and Narrow, slippes 21. februar.

Hør på MySpace


2. Kvelertak
Nest flest stemmer gikk til Kvelertak fra Stavanger. Årets Urørt-finalister skal spille inn debutalbumet hos Converge-gitarist Kurt Ballou i Boston. Kvelertak planlegger albumslipp i juni 2010.

Hør på MySpace


3. Moddi
Moddi debuterer 8. februar med albumet Floriography. Albumet er spilt inn hos Valgeir Sigurdsson (Björk, Ane Brun, CocoRosie m.fl) i Greenhouse Studios på Island. Moddi er allerede booket til årets by:Larm og Pstereo.

Hør på MySpace


4. The Pink Robots
The Pink Robots kommer fra musikkbyen Bergen, og fikk, i følge dem selv, uventet hjelp av NRK da låten Curly ikke bare ble ukens Urørt-låt, men også gikk til Urørt-finalen. The Pink Robots er også booket til årets by:Larm og Malakoff-festivalen.

Hør på MySpace


5. Casiokids
Etter flere hit-singler som bl.a. Finn Bikkjen og Fot i Hose, er Casiokids endelig klare med debutalbum i 2010. Albumet Topp Stemning På Lokal Bar slippes 8. februar. Casiokids har også oppnådd internasjonal anerkjennelse selv om de synger på norsk.

Hør på MySpace


6. Pony the Pirate
Hyppig radiospilling av singlene Walk The Shame, Psychopedia og Sing, samt seier i Urørt-finalen, gjorde 2009 til et bra år for Oslo-baserte Pony The Pirate. Bandet starter opp det norske plateåret med debuten This Is Our Psychopedia! 11. januar.

Hør på MySpace


7. CCTV
Bandet CCTV er opprinnelig fra Haugesund, men har nå flyttet til hovedstaden. CCTV er blant årets Urørt-finalister med låten We Belong, samtidig som de med sin fengende indieinspirerte elektropop allerede er klare for årets Øyafestival. Debutplaten er ventet i løpet av året, og de kan også oppleves på by:Larm i februar.

Hør på MySpace


8. Kitchie Kitchie Ki-Me-O
Nytt prosjekt med bl.a. Frode Jacobsen (Madrugada) og Alex Kloster-Jensen (Ricochets, My Midnight Creeps og Madrugada) i spissen. Bandet live-debuterte på Internasjonalen i Oslo under fjorårets Øyafestival.


9. Anne Lene Hägglund
Etter lang fartstid på Trondheims undergrunnsscene debuterer Anne Lene Hägglund med albumet, Bird Cherry Grove, denne uken. Med sitt orkester i ryggen leverer hun melodiøs sirkuspop.

Hør på MySpace


10. Line Larsen
Line Larsen var tidligere med i Stavangerbandet Fab Foursome, men bandet ble etter hvert oppløst og siden 2007 har hun jobbet med debutplaten, der blant andre mer etablerte artister som Morten Abel og Magnet bidrar. Sjangermessig er det vanskelig å definere musikken hennes, for den inneholder alt fra My Bloody Valentine til Tori Amos. Førstesingelen One Of You fikk terningkast 5 i Dagbladet, og debutplaten hennes er ventet i februar. Det vil også være mulighet til å få oppleve henne under årets by:Larm.

Hør på MySpace

Artister som havnet rett under topp ti:
Blood Command, Bjørn Hellfuck, One Tail One Head, Social Suicide, The Megaphonic Thrift og The New Wine.


Disse har stemt frem listen:

Vegard Engelvoll (Sentrum Scene, Rockefeller og John DEE)
Mari Garås Monsson (NRK Urørt)
Toffen Gunnufsen (Hovefestivalen)
Henning Poulsen (Panorama)
Cecilie Asker (Aftenposten)
Bo Terje Hustoft (Sentrum Scene, Rockefeller og John DEE)
Eirik Blegeberg (Platekompaniet)
Jørgen Angvik (Tuba Records)
Andreas Jakobsen (Big Dipper)
Frode Nakken (RaumaRock)
Jan Krogh (Playground Music)
Øyvind Berekvam (Musikkblogger - berekvam.com)
Yngve Hilmo (Diger/ Tiger/ Fysisk Format)
Lars-Ove Håhjem (Musikknyheter.no)
Øyvind Rones (Groove.no)
Kim Aasli (Pstereo/ Blæst)
Sveinung Rindal (Platekompaniet)
Jonas Prangerød (Øyafestivalen/ Last Train)
Henning Krane (by:Larm/ Slottsfjellfestivalen)
Andreas Tylden (Natt & Dag)
Børt Erik Skræi (Bes Booking)
Gisle G. Stokland (730.no)
Ruben Gran (NRK Lydverket)
Thomas Härkönen (Indie Recordings)
Robert Dyrnes (Buktafestivalen)

Alle ble bedt om å nominere sine tre favoritter med poeng fra 1 til 3.