Hovefestivalen melder i dag om fem nye navn til årets festivalprogram. De fem artistene har alle det til felles at de er fremmadstormende og norske. Samtidig spenner de musikalsk sett fra særegen nordnorsk visekunst til progressiv deathcore. Noe for enhver smak, med andre ord:

– Dagens fem artistslipp vitner om hvor bred og original norsk musikk er for tiden. Dette er alle artister som publikum har ønsket seg til festivalen, og de bidrar på hver sin måte til å styrke programmet, sier bookingsjef Toffen Gunnufsen.

Pony The Pirate, Kvelertak, Moddi, Shot At Dawn og Social Suicide har alle gjort det skarpt gjennom Urørt og By:Larm de siste årene.

– Selv om Hove er en festival med internasjonal fokus, ser vi på den norske delen av programmet vårt som veldig viktig. Vi er kanskje spesielt opptatt av å finne frem til de nye, gode navnene, og synes det er flott når norske band kan dele scene med noen av de største internasjonale navnene innenfor samme sjanger, sier Gunnufsen.

De fem artistene er:

PONY THE PIRATE
Pony The Pirate er gruppa som består av åtte musikkelskere fra alle landets landsdeler, fra Bodø i nord til Mandal i sør, og som sammen utgjør et av landets mest omtalte grupper det siste året. På rekordtid har de skaffet seg et bredt publikum og blitt hedret av både bransje og radiolyttere. Pony The Pirate vant Urørt-finalen tok musikk-Norge med storm med låter som "Walk The Shame", "Psychopedia" og "Sing" spilt nærmest på repeat på radioene. Debutalbumet "This Is Our Psychopedia" ble mottatt med flotte anmeldelser, og musikken blir ofte sammenliknet med Hove-helter som The Killers og Arcade Fire.
MySpace

KVELERTAK
Necro 'n' Roll er sjangeren Kvelertak likesågodt har funnet opp, og med fokus på sterke låter, like beinharde som catchy, med melodiøse, illsinte punk-/hard-rock og metall-tendenser. Eller, "et koldtbord av riff", som de selv beskriver det. Ulikt de fleste andre band innenfor den tyngre delen av rock, har Kvelertak valgt å beholde morsmålet. Stavanger-sekstetten har gjort vei i vellinga på Urørt og diverse andre festivaler og spiller for tiden inn debutskiva i Boston med selveste Kurt Ballou fra Converge.


MODDI
Den talentfulle Moddi, AKA Pål Moddi Knutsen fra Senja, har lenge vært omtalt som et unikum i ny, norsk musikk. Selv musikkbibelen Pitchfork.com trakk frem den lille karen med det store håret da de oppsummerte Øyafestivalen 2008. I fjor var han på Island og spilte inn debutplata Floriography' med produsent Valgeir Sigurdsson, og det er en sjelsettende opplevelse kan du tro. Mammas trekkspill, en russisk mandolin og en sprukken gitar spiller alle en rolle i Moddis univers, og live har han med seg en gjeng på hele ti stykker.


SHOT AT DAWN
Som et av favorittbandene til NRK Pyro har Shot At Dawn fått en del oppmerksomhet i norsk og utenlandsk presse. Med sin nyskapende form for deathcore (eller “blackened melo-deathcore”" som enkelte har beskrevet den) sparker Oslo-bandet knallhardt både live og på plate. De har varmet opp for Anthrax og Hove-kjenningene The Black Dehlia Murder, og ga ut albumet Sic Vic Pacum Para Bellum i 2008. Ta ingen fanger, Shot At Dawn er et deathcore-band på en skikkelig opptur.


SOCIAL SUICIDE
Kanskje forbinder du bergensbølgen først og fremst md stilfull elektro og pop. Tenk igjen! Social Suicide tar opp arven etter norske hardcore-helter som JR Ewing og Sigh & Explode og kaller sin egen musikk for aggressiv pønkrock. I pressen har de blitt omtalt som Norges nye screamo-stjerner, og bandets første EP, “Kansas City Shuffle”, fikk glitrende mottakelse i diverse media. Med sterke tekster og et energinivå kun en Duracellkanin kan matche, har Norge funnet en verdig arvtaker til hardcore-tronen.


Hovefestivalen går av stabelen 29. juni - 2. juli på Tromøya utenfor Arendal. Foreløpig er bl.a. Muse (UK), Them Crooked Vultures (US), Dizzee Rascal (UK), Empire of the Sun (AUS), Gallows (UK) og Florence + The Machine (UK) bekreftet.