Dette skriver RaumaRock om sine tre første artister:

KVELERTAK:
Kvelertak ble startet i Stavanger 2007, da Erlend Hjelvik og Bjarte Lund Rolland trommet sammen en kompisgjeng for å spre den uhellige kombinasjonen av Rollands popteft og Hjelviks store kjærlighet for metal. Kvelertak laget sin egen sjanger, Necro’n’roll; med fokus på sterke låter, like beinharde som catchy, med melodiøse, illsinte punk-/hard-rock og metall-tendenser. Eller, "et koldtbord av riff", som de selv beskriver det. Ulikt de fleste andre band innenfor den tyngre delen av rock, har Kvelertak valgt å beholde morsmålet.

Siden den gang har Kvelertak rukket å spille på Roskilde og Øyafestivalen (en konsert som, P3s musikksjef Mats Borch Bugge trakk frem som et av de store festivalhøydepunktene i 2009), turnert Norge rundt med Skambankt og Silver, stått på scener som Rockefeller og Parkteateret, gjort suksess på ByLarm, Zoom-konkurransen og vunnet Urørtfinalen - alt dette mens de enda var usignert og uten en eneste utgivelse i ryggen.
Kvelertak signerte nylig en verdensomspennende platekontrakt med Indie Recordings og slapp sitt debutalbum i løpet av 2010. I samarbeid med NRK Lydverket valgte Hove og Festival Republic Kvelertak til å spille Reading og Leeds 27. -29. august 2010.


OSLO ESS:
Oslo Ess er hovedstadens nye superband. Medlemmene kjenner vi fra band som The Upstrokes, Anton Ruud & The Wrong Way Home, Silver, All Friday og Pale Kids.

Som de første blomstene om våren, som minner oss om at det fortsatt er håp og at gode tider vil komme, blåser det norskspråklige pop-punkbandet Oslo Ess et friskt og etterlengtet pust over norsk musikkindustri. Bandet, som består av medlemmer fra perlene av norsk punkrock fra 2000-tallets første tiår (Silver, Upstrokes og All Friday), ble formet sommeren 2009. Til tross for sin korte fartstid har bandet gjort seg bemerket ved å levere svært energiske og fengende konserter.

Oslo Ess er inspirert av ulike band fra den store punkbølgen i California på nittitallet som blant annet Rancid, Bad Religion og Social Distortion. Dette, blandet med influenser fra mer klassisk rock som Bruce Springsteen, Tom Petty og Steve Earle, har gitt bandet et svært spennende og tilgjengelig uttrykk. Oslo Ess synger på norsk og skriver, i motsetning til de fleste samtidige rockeband, tekster som hyller livet, kjærligheten, verden og menneskene som bebor den. Denne hyllesten serveres med "nederst på rangstigen"-, og "på kanten av loven"-mentaliteten som hører hjemme i punk og rock'n'roll. Medlemmene selv mener denne optimismen er mangelvare i norsk musikkindustri og er svært dedikerte til å fylle dette tomrommet.

Bandets første, og etter hvert så etterlengtede plate, er forventet å utgis i januar 2011, og vi i RaumaRock føler oss sikre på at disse herrer blir en av 2011s store snakkiser.


DI DERRE:
Trenger vel ikke noen nærmere presentasjon. De gjør an av sine få konserter i 2011 sammen med oss på kaikanten. Når låter som ”Jenter”,” Rumba med Gunn”, ”Far’n til Ivar”, ”90 meters bakken” osv kommer, er vi rimelig sikre på høy allsangfaktor.