Saint Vitus, gudfedrene av amerikansk doom metal, legger denne høsten ut på turné for å markere sitt 35-årsjubileum – og Parkteatret står på programmet! På konserten fremfører de alle låtene fra fan-favoritten “Born Too Late” (1986), i tillegg til en lang rekke klassiske hits, og låter fra comeback-albumet “Lillie: F-65” (2012).

Historien om Saint Vitus begynte i 1978, da gitarist Dave Chandler, trommis Armando Acosta og bassist Mark Adams begynte å spille sammen inspirert av Black Sabbath og Black Flag. Gjennom 80- og starten av 90-tallet slapp de en rekke album høyt ansett av doom-kjennere, før helseproblemene til originalvokalist Scott Reagers førte til en foreløpig stopp.

17 år etter sitt forrige album og ni år etter at de igjen fant sammen, slapp Saint Vitus i 2012 applauderte “Lilie: F-65”. Plata inneholder alt bandet er kjent og elsket for: En umiskjennelig gitarsound full av reverb, feedback og apokalyptisk vreng, magiske soloer, og dyp, klangfull vokal.

Dave Chandler – gitar
Scott “Wino” Weinrich – vokal
Mark Adams – bass
Henry Vasquez – trommerLondons Orange Goblin har de siste 17 årene vært et konstant og bredt velansett innslag på den britiske metal-scenen – og det er som liveband de har bygget opp sitt formidable rykte.

Inspirert av hardrock, heavy metal, punk og ekstrem undergrunn, viste de fort at de hadde mer å by på enn stonerrocken de ble assosiert med på 90-tallet. Gjennom sju album har de disket opp med låter som treffer blink som en stagedivers støvel i hodet ditt, med hvert riff, hver beat, hver solo og hvert brøl levert heavy metal-amok, men dønn oppriktig.

“Et av de virkelig store britiske heavy metal-bandene i moderne tid.” – Dom Lawson, Metal Hammer

“Storbritannias beste metal-band!” – Malcolm Dome, Classic Rock

Ben Ward – vokal og gitar
Joe Hoare – gitar
Martyn Millard – bass
Chris Turner – trommerBilletter i salg hos Billettservice nå.