Fredag 12. juni skal hennes legendariske debutalbum spilles i sin helthet på Norwegian Wood. Dette er en fest og en markering vi er kjempestolte over å få være vertskap for sier festivalsjef Mie Skard i Norwegian Wood. Da Patti gikk av scenen etter en åpenbaring av en konsert hos oss i 2011 stod jeg målløs i amfiet. Samtlige strenger på Fendern hennes ble revet av en etter en og blodet rant. Produksjonssjefen vår fikk beholde gitaren og den henger på veggen som et alter. Det er så fett at hun ville tilbake til oss for denne markeringen.

Høsten 1975, samlet Patti Smith bandet sitt i Electric Lady Studios i New York City for å spille inn sitt debutalbum, Horses.

Utgitt 10. november samme år av Arista Records, ble det ansett som banebrytende og et landemerke av et album. Et album som fortsetter å ha gjenklang og relevans for nye generasjoner av musikere og kunstnere.

Nå, førti år senere, vil Patti Smith ære albumet og dets varige innflytelse med noen spesielle show sentrert rundt albumet.

“Det vil være en sann og stolt feiring.» sier Patti til det å fremføre Horses i sin helhet. Hun vil bli ledsaget av to medlemmer av den opprinnelige gruppen, Lenny Kaye og Jay Dee Daugherty. I tillegg til bassist / keyboardist Tony Shanahan, som har vært en del av hennes band i tjue år.

Horses ble unnfanget som, med hennes beskrivelse, “tre akkords rock sammensmeltet med kraften av ordet.” John Cale ble valgt til å produsere albumet, og det ble utgitt på dødsdatoen for en av hennes viktigste inspirasjonskilder, poeten Arthur Rimbaud.

Robert Mapplethorpes ikoniske albumfoto av Patti med jakka slengt over skulderen fanget øyeblikket og opprinnelsen. Og Horses var begynnelsen på en lang musikalsk karriere som gir enda større resonans i dag.

Albumet har fått mange utmerkelser opp gjennom årene, inkludert deltagelse på en lang rekke all-time beste albumlister, og det er antatt ved Library of Congress i National Recording Registry. Horses har blitt etterfulgt av ytterligere ni album, poesi og hennes bestselgende memoarer, Just Kids; verdensturneer og priser, samt innlemmelse i Rock and Roll Hall of Fame.

Dette er en fantastisk artist og Horses er en fantastisk plate. Det er verdt en skikkelig feiring og Norwegian Wood er stolt over å få være vertskap. Du er herved invitert til å delta på festen Norwegian Wood, skriver festivalen på sine nettsider.

Fra før er Mark Knofler og Jackson Browne bekreftet til sommerens Norwegian Wood.Hun spiller på Bergenfest 11. juni, og Norwegian Wood 12. juni.