Piknik i Parken startet i fjor, og har i tillegg til å flytte festivalen et par måneder blåst opp line-upen noe enormt! Fra før er artister som Michael Kiwanuka, Josè Gonzales og Temples annonsert, og i dag ble 7 nye navn bekreftet: James Blake, Marit Larsen, Kindness, Stein Torleif Bjella, B.C. Camplight, Happyness og Phoria:

James Blake står denne gangen for den aller største fristelsen med sin karakteristiske basstunge melankoli. Sist vi så briten på en norsk festival leverte han en fantastisk konsert på Øyas hovedscene, men denne gang vil han vise hovedstadens publikum hva han har gjort i stand av delikatesser fra den nye platen og inviterer til intim piknik i hagen ved Vigelandsmuseet. James Blake har med sin vakre stemme og rumlende bass inspirert unge produsenter over hele verden, men en bred katalog fra den dansevennlige ”CMYK” til gjennombruddslåta ”Limit To Your Love” og i hele spekteret fra basstung dupstep til myk soul. Den genierklærte briten gir oss virkelig en god grunn til å se frem mot en deilig festivalsommer som for alvor dyttes mykt i gang i slutten av juni på Piknik i Parken.
Kindness ga ut en av fjorårets absolutte perler med andreplata ”Otherness” et album hvor han med hjelp fra artister som Robyn, Kelela og Devontè Hynes ga oss en nydelig plate hvor influensene til disco, r n´b og klassisk sangskriving smeltet sammen til en deilig popplate skapt for varme festivalkvelder i oslosommeren.

Stein Torleif Bjella gir oss litt hard tiltrengt alvor i alt solskinnet. Med sine tre album ”Heidersmenn” ”Vonde Visu” og ”Heim For å Døy” har han etablert seg som en av norges mest respekterte sangskrivere og med tekster på dialekt om nære ting og store tanker også gir ham et slektskap til allerede PiP-aktuelle Tønes. Stein Torleif Bjella er en artist vi har ønsket oss til parken siden starten og vi gleder oss stort.

Marit Larsen har en imponerende karriere bak seg og en lys fremtid foran seg. Med en fantastisk evne til å skrive flott popmusikk har hun en katalog av låter som kan måle seg med de fleste. Hun var nylig på turnè for å promotere sitt nye album ”When The Morning Comes” et album hvor hun for første gan har inntatt produsentrollen selv og det var en selvsikker Larsen med et fantastisk band i ryggen som sjarmerte publikum over hele landet. Nok en garantist for fint vær på Frogner i Juni!

B.C. Camplight er i år tilbake med det første albumet siden hyllesten av kultplata ”Blink Of a Nihilist” på det rykende ferske ”How To Die In The North” blir vi servert solblekede melodier bygget rundt klassisk sangskriving. Dette kan fort bli en av årets overraskelser og vi kan på det aller varmeste anbefale alle å sette i gang med streaming av dette lille mesterverket av en plate. Start gjerne med perlen ”Just Because I Love You”

Happyness ramler ut av sør-london med lommene fulle av amerikansk slackerrock, lo-fi estitikk og skranglete gitarer. Sjarmerende gjeng som vi først snublet over for et lite halvår siden når NME, Stereogum og andre begynte å løfte dem frem.

Phoria fikk med oppmerksomheten rundt låta ”Red” i 2013 fort status som et band å følge med på. Bandet fra Brighton har på ingen måte skuffet og med innovativ instrumentering og behagelige stemninger gjort seg klar for et større publikum, også her hjemme.