Piknik i Parken - PiP - imponerer med en sterk lineup for årets festival som går av stabelen i Vigelandsparken.

I dag ble fem nye artister lagt til, Modest Mouse (som besøker Norge for første gang på 8 år), Twin Shadow, Hanne Kolstø, Mirel Wagner (vinner av Nordic Music Prize), og Denai Moore:

Modest Mouse

Modest Mouse er et av de mest originale bandene vi har fra 1990 og 2000-tallet. De har på tross av råe og upolerte sanger, med listig iøynefallende lyd blandet med støyete gitarer og skeive rytmer, oppnådd betydelig suksess. Det er umulig å definere Modest Mouse som noe annet enn ”udefinerbar indie”. I løpet av de tjue årene de har eksistert har deres tilhengere bare vokst og vokst, og de har blitt kjent for å spille vidunderlige konserter som ofte ender i fest og kaos, hvor scene og publikum smelter sammen. Dette er bandet som brøt med reglene og ble en uventet suksess. Konserten på PiP blir den første i Norge på hele 8 år og de amerikanske bandet tar de med seg sitt nye album Strangers to Ourselves som slapp i Mars, deres første på like mange år!
Twin Shadow

Twin Shadow er en amerikansk sanger med to albumutgivelser bak seg, hvor begge regnes for å være banebrytende innen new wave/synthpop-sjangeren. Confess, hans andre album, var en upåklagelig oppfølger til en plettfritt debut og ble hyllet verden over. Pitchfork listet albumet som et av årets beste og berømte ham for freidige melodier og laserpresise låtskriving. Siden da har Twin Shadow turnert verden rundt på de største festivalene, headlinet egne show, opptrådd på Jimmy Fallon og Conan, i tillegg til å ha den fantastiske sangen ”Old Love, New Love” bli brukt i GRAND THEFT AUTO V, en sang Rolling Stone kåret til en av 2013s aller beste. Når han nå kommer til PIP er det for å promotere hans etterlengtede tredje album Eclipse.
Mirel Wagner

Mirel Wagner er født i Etiopia, men vokste opp fredelige omgivelser i Espoo, Finland. Da hun var 7 år begynte hun å spille fiolin, som 13 åring byttet hun til gitar og da hun var 16 år begynte hun å skrive sine første sanger. Etter hvert turte hun å melde seg på forskjellige åpen scene arrangement i Helsinki hvor folk viste tydelig interesse og så ut til å like det de hørte.
Det var under et av disse arrangementene hun ble oppdaget av den amerikanske musikkjournalisten Jean Ramsay som bodde i Finland. Han ble overbevist av talentet til Mirel, så uten å ha spilt inn demo eller kontaktet plateselskap ble hun satt i studio for å spille inn låtene sine. Etter bare to dager hadde hun spilt inn 12 sanger, hvor 9 av disse er å finne på hennes debut album som ble gitt ut i Finland våren 2011, og senere i Europa høsten 2011.

Journalister rundt omkring i Europa som har hørt Mirel Wagners musikk skryter den unge artisten opp i skyene for hennes unike musikalske uttrykk. Musikken hennes omhandler mørke tema, og sangene er langt i fra ”gladsanger”, men med en stil som er strippet ned til benet overbeviser hun publikum og musikkjournalister verden over.
Hanne Kolstø

Musikken til Hanne Kolstø utstråler selvsikkerhet, men det finnes også en underliggende uro der som utgjør en konstant trussel mot lytterens komfort. Man kikker opp og krysser fingrene for at det skal gå bra, og det gjør som regel det. Forever Maybe var Hannes fjerde plate på fire år og hun har nå åpnet flere sjangerdører enn noen gang tidligere. Men vokalen er fremdeles luftig, svever høyt under teltduken og høres fortsatt ut som noe som kommer fra naturen. Hun fylte teltet til randen på Øyafestivalen i fjor, en konsert NRK P3 ga terningkast 6. De forrige platene hennes har begge blitt nominert til Spellemannsprisen for beste popalbum.
Denai Moore

Hun har bare så vidt fylt tjue, men allikevel har den Jamaicanske fødte Denai Moore rukket å gjøre seg bemerket som artist. Denai har nylig samarbeidet med den respekterte rapperen og soulsangen Plan B, og hun har allerede rukket å få spille i berømte Albert Hall to ganger – først med Half Moon Run og andre gang med SBTRKT. Sistnevntes sang ”The Light” har hun også bidratt på. Nå kommer hun også til Oslo for å spille for første gang og vi gleder oss. Dette er funky soul-inspirert musikk i samme gate som Lauryn Hill og Erykah Badu, artiser hun selv var besatt av i barndommen, før hun selv plukket opp gitaren og skapte sine egen musikk. Den rike instrumenteringen hun tar i bruk, får godt frem hennes vakre vokal og gir oss et godt inntrykk av hva vi kan forvente av denne spennende unge musikeren i årene som kommer.Piknik i Parken går av stabelen i Vigelandsparken 26.-18. juni 2015.