The Strokes slo igjennom med debutalbumet Is This It i 2001, som inneholder klassiske låter innenfor indiesjangeren, blant annet Last Nite og Someday. Siden da har de gitt ut album jevnt og trutt frem til 2013 hvor de ga ut Comedown Machine. Og der sa det stopp, forhåpentligvis frem til nå.

Det har lenge vært spekulasjoner om gutta fra New York skal gå tilbake i studio, og det har nesten virket som bandet ikke har visst helt selv. Selv om gitaristen i bandet, Albert Hammond jr., uttalte seg for noen måneder siden at bandet ikke skal gå tilbake i studio ser det nå ut som de har lagt andre planer.

Vokalist og frontmann i The Strokes, Julian Casablancas, uttalte seg i slutten av september på Landmark festival i Washington at de skal gå tilbake i studio. ''We'll be back soon. We'll be back in studio and shit'' hadde Julian sagt ifra scenen. Og med bekreftelse via Twitter fra Amanda De Cadenet, gitarist Nick Valensi's egen kone, så kan man ikke gjøre annet enn å glede seg sammen med fansen.

 photo Ta inn hele skjermen 17.11.2015 230630.bmp_zps2fe2m0yy.jpg

3/5 bandmedlemmer er fortsatt musikalsk aktive og siden sist har Julian Casablancas jobbet videre med sitt eget plateselskap, Cult Records, og dratt på turnè med det forholdsvis nye bandet sitt, Julian Casablancas & the Voidz. Albert Hammond Jr har hatt en liten solokarriere på si, med albumutgivelser i 2006, 2008 og juli 2015, og er nå på en Europa-turne med kone og band. Bassist Nikolai Fraiture har også startet opp et band, New Moon, da en solokarriere på egenhånd ville blitt for ensomt.

Alt tyder på at gutta har nok på kalenderen, men likevel kan vi vel være enige om at det er på tide med noe nytt fra The Strokes og alle hjerter gleder seg.