-Kings of Convenience har stått øverst på ønskelista vår siden starten for tre år siden. I høst har de solgt ut noen av landets største konsertscener på få minutter og vi er svært stolte av å presentere dem på sommerens festival, sier festivalsjef Erik Jansen i Piknik i Parken.

Med debutplaten "Quiet Is The New Loud" skapte de to musikerne i Kings of Convenience, Eirik Glambek Bøe og Erlend Øye et nytt begrep i begynnelsen av 2001, og sto samtidig i bresjen for den nye akustiske folkpopbølgen som skylte inn over kystlinjene over mer eller mindre hele det europeiske, og etter hvert også det amerikanske kontinentet.

Konserten på Piknik i Parken blir en av svært få eksklusive konserter i Norge i 2016.

I tillegg er disse tre bekreftet i dag.

Iris Gold (DK) med sin blanding av solskinnspop og hiphop, Canadiske Weaves (CA) og vår egen norske kritikerroste Thea Hjelmeland, utgjør sammen med Kings of Convenience det første slippet til neste års festival.

– Vi er alltid ambisiøse på vegne av publikummet vårt. Vi vet at de ønsker å utforske nye artister, samtidig oppleve de mer etablerte stjernene i en intim ramme og selvfølgelig skal vi se våre egne favoritter spille live i Oslos skjulte parkperle. Vi lover nok en helhetlig og uforglemmelig festivalopplevelse siste helgen i juni, og gleder oss til å slippe noen virkelige storheter fremover sier Erik Jansen

Piknik i Parken foregår utenfor og inne på Vigeland-museet og Bymuseumet-. Festivalen går i 2016 av stabelen 24. – 26. Juni.