LCD Soundsystem er endelig tilbake og i dag ble det kjent at de er klar for den Orange Scene denne sommeren. Også et av Norges største rockeband, Kvelertak, er bekreftet til sommerens Roskilde Festival. Dagens artistslipp inkluderer blant annet den danske pop-yndlingen MØ, Tame Impala, Ghost og Savages.

Den endelige festivalplakaten ser ikke dagens lys før til våren, men med dagens 21 nye avsløringer er 54 av 175 navn offentliggjort og viser en blanding av internasjonale storheter og de nyeste oppdagelsene på stjernehimmelen.

I høst ble det kjent at Nord-Europas største kultur- og musikkfestival hadde sikret seg artister som PJ Harvey, New Order, Tenacious D, Red Hot Chili Peppers og Wiz Khalifa. I dag kunne Roskilde Festival også avsløre at artister som LCD Soundsystem, Chvrches, Tame Impala, Ghost, MØ og Floating Points blir å se på Dyrskuepladsen til sommeren. Av norske navn ble det i dag klart at Kvelertak skal gjeste Roskilde Festival for tredje gang. Da de spilte der i 2013 var Metallica-vokalist James Hetfield en av publikummerne.

- Tro det eller ei, men vår første festivalopptreden var på Roskilde i 2009 (et helt år før debutalbumet vårt kom ut). Vi spilte på en demoscene foran 3000 mennesker, og det var første gang vi fikk oppleve rushet det er å spille foran det ville og dedikerte publikumet som du møter på Roskilde. Siden den gang har dette blitt vår absolutte favorittfestival, og et av høydepunktene i karrieren vår er konserten vi spilte på Arenascenen for noen år siden. Vi kan knapt vente med å returnere med et nytt album under armen, og jeg er sikker på at det kommer til å bli vårt beste show så langt! See you in the pit! Sier vokalist i Kvelertak, Erlend Hjelvik.

Fra før er de norske artistene Aurora og Tschuder bekreftet til Roskilde Festival 2016.

LCD Soundsystem er tilbake etter fem år
Ryktene har svirret lenge, og i begynnelsen av 2016 kunne frontmann James Murphy endelig bekrefte at LCD Soundsystem har funnet sammen igjen. Gjenforeningen består ikke bare av konserter i USA og Europa, men også med utgivelsen av et nytt album som slippes senere i 2016. Dette blir da gruppas første nye utgivelse siden This is happening fra 2010. I løpet av 10 år skapte LCD Soundsystem en glødende begeistring for deres discopunk før gruppen, etter tre album og minneverdige hits som Daft Punk Is Playing At My House, All My Friends og Drunk Girls, bestemte seg for å avslutte karrieren på topp med en avskjedskonsert i Madison Square Garden i New York i 2011.

- LCD Soundsystems gjenforeningen kom nesten ut av det blå, og vi turte faktisk ikke å tro på de første ryktene som dukket opp. Men nå er det en realitet, og dermed gleder vi oss til at de skal spille på den Orange Scene en sen kveld til sommeren. I motsetning til mange andre band som gjenforenes, ga LCD Soundsystem seg da de nesten ikke kunne bli bedre eller oppleve mer suksess. Nå vender de tilbake med både konserter og et nytt album, og det har overbevist oss om at de nok skal gjenfinne gleden og spillelysten og dermed innfri de skyhøye forventningene i 2016, sier programsjef Anders Wahrén.
LCD Soundsystem spilte på Roskilde Festival i 2007 og i 2010.

Eksklusiv dansk festivalkonsert med MØ
Også Danmarks pop-yndling MØ er klar for den Orange Scene i sommer. I 2013 debuterte hun som et spirende pop-håp på Roskilde Festivals scene for unge talenter, og siden den gang har 27-år gamle MØ lagt ut på et internasjonalt pop-eventyr som inkluderer samarbeid med Major Lazer og Iggy Azelea. For øyeblikket fokuserer hun på innspillingen av andrealbumet sitt, men tar en studiopause for å spille på Roskilde Festival.


Fantastisk LCD Soundsystem på Øya'10