I vår tid har vi all den musikalske friheten vi kan ønske. Så og si alle har tilgang til å skrive, komponere og produsere det de vil av musikk. Med dagens teknologi er det også lett å få publisert og delt det du har laget med andre. Dette kan skape konkurranse, og det er ikke alle som bryter gjennom til de store selskapene og plattformene. Men noen blir oppdaget, og blir tatt med videre. Et eksempel på dette, er indie-bandet Panda Panda.

Panda Panda startet opp i 2015, og leverer elektrisk indie og støy-pop fra Trondheim. De har allerede spilt på festivaler som Pstereo, UKA og Trondheim Calling, og fått god tilbakemelding på dette. Deres musikk har også blitt anbefalt av Urørt, og er blitt hyppig spilt på P3.

21. mars slapp bandet sin debutsingel, "New Friends", som er en del av deres kommende EP. Deres sound er sprakende og intens, og det er tydelig at dette er et indieband som fokuserer på en stor og melodisk sound, med påvirkninger av shoegazing. Denne tilnærmingen er det flere og flere alternative indieband som har utnyttet. Gjerne med innblanding av synth og eksperimentelle elektroniske elementer.

Det høres lovende ut, og vi ser frem til å høre mer fra Panda Panda i deres kommende EP!

Hør "New Friends" på Soundcloud: