Foto: Marteline Nystad

Playground Music har lang fartstid som det ledende independent-selskapet i Skandinavia med kontorer i Sverige, Danmark, Finland og Norge siden 1999.

Norgeskontoret til Playground har hatt en svært sterk internasjonal representasjon opp gjennom årene, med distribusjon for et stort antall internasjonale plateselskaper. Fokuset har ikke vært på egensigneringer, men heller samarbeid med flere andre norske etiketter som Kong Tiki Records, S2 Records og Norskamerikaner. Playground har jobbet med artister som Midnight Choir, Jokke med Tourettes, Halvdan Sivertsen, Paal Flaata, Lido Lido m.fl. Den siste signeringen som ble gjort på Playground Music var Jørn Hoel med albumet "På Grunn Av Dæ", som solgte til gull.

Det var for akkurat ti år siden. På tross av dystre spådommer om musikkbransjens fremtid, har den vist seg tykkhudet, og lever i dag i beste velgående.

- Vi i Playground ser svært optimistisk på fremtiden. Det siste året har vi hatt gleden av å jobbe med store internasjonale artister som Radiohead, Bon Iver, Adele, Nick Cave, Wilco, Angel Olsen, Anohni og mange flere. Nå er tiden endelig inne for å relansere vår egen norskavdeling og satse på lokale talenter.

Unnveig Aas (bildet), Svømmebasseng, Mutual Intentions og Jakob Ogawa er de nye norske artistene som Playground har signert. Samt en distribusjonsavtale med Hvitmalt Gjerde og Tik Records.