Den København-baserte kvartetten ble dannet i en askesky, da deres tidligere øvingslokale brant ned sammen med alle deres instrumenter. Bandet bestemte seg imidlertid for å se på brannen som en ny begynnelse, og de ødelagte gitarene ble erstattet med synther og samplere.

Saint Best spiller nå energisk synth-pop, med inspirasjon fra nu-disco og new wave, som driver danseføttene avsted med tropiske percussion-beats og drevne synthesizere. I 2016 slapp de sin debut-EP Need You Now, som fikk to av singlene listet på dansk P3. Nå er de klare med ny musikk, singelen Stay.

Med et repetitivt og noe overfladisk budskap om banal hverdagsproblematikk, er denne låta ment for å slippe seg løs på dansegulvet en fredags kveld. Låta er neppe ment for å tenke, men trolig skapt for å danse, og for å ta knekken på de mest grunnleggende av de første verdensproblemene. Stay tar nemlig i bruk alle ingrediensene i en kommersiell pop-oppskrift. Fra form og tempo til tekst, og referanser til den tidsepoken som er populær akkurat nå, nemlig 80-tallet. En nøye fulgt oppskrift er ikke alltid nok, men Saint Best tilsetter akkurat nok personlig preg, til at (i)Stay(/i) kan bli værende en stund.