På midten av 2000-tallet når de ulike punkbanda i Oslo hadde lagt fra seg slåssinga og funnet ut at det var kult å spille sammen på tvers av sine opprinnelige sammensetninger ble Team Armstrong dannet. Et kollektiv som hang sammen og spilte konserter sammen på Elm Street og Garage. De fant ut at det var kult å sette opp konserter, der regelen var at det skulle være medlemmer fra forskjellige band og man skulle spille cover-låter. En dag fant noen av de ut at man skulle ha en ny regel. Man skulle spille en plate fra start til slutt. Disse var Åsmund Lande (Oslo Ess og Upstrokes), Anders Bergmål (Lame Ducks), Steffen Linnert (Upstrokes) og Ole Laurits Mosseby (Göttemia) og plata de spilte var …And Out Come The Wolves, Rancids klassiske utgivelse som kom i samme bølge som Green Days Dookie og The Offsprings Smash. Sommeren 2015 tok Steffen opp tråden om at de kanskje skulle gjøre dette en gang til, i forbindelse med at plata hadde 20års jubileum. Den 17, 18 og 19 November skjer det i Oslo, Lillehammer og Halden, Team Armstrong er samlet for å spille …And Out Come The Wolves igjen 22 år og 3 måneder siden albumet ble sluppet. Musikknyheter tok en prat med Åsmund, Steffen og Ole Lauritz for å høre hva folk kan vente seg disse kveldene og om deres minner og forhold til skiva, låtene og bandet.

- Dette var noe vi hadde veldig lyst til å gjøre igjen, det er jævli gøy å spille skiva og det er tross alt morsommere å feire 22 års jubileum enn 20 års jubileum ler Steffen. For oss er dette klassikeren og det var noe spesielt med denne gjengen, det var viktig at det var oss fire. Ole Laurits er den beste punk-bassisten i Norge og vårt svar på Matt Freeman. Ingen kan gjøre det Tim Armstrong gjør på vokal eller gitar bedre enn det Anders kan – det er en perfekt sammensetning skyter Åsmund inn. Det er en utfordring å gjøre Rancid, for de gutta er litt sånn tegneserieaktig. De er superhelter, de er ikke mennesker, men vi skal forsøke å legge oss på en linje der vi er oss selv og vil gjøre det så bra vi kan.

Når vi spør gutta om de har noen spesielle minner til hvordan de hørte skiva første gang, trekker Åsmund på smilebåndet.

- Jeg husker det veldig godt faktisk, det var faktisk et ganske sjelsettende øyeblikk i livet mitt. Jeg har vokst opp sammen med Petter, sønnen til Tor Milde. Faren hans var jo musikkanmelder og hadde så skinnsykt mye skiver som han blant annet fikk tilsendt fra rundt omkring i verden. Når vi var rundt 11 år hadde jeg kanskje 5 skiver, mens Petter hadde 300, og storebroren Andreas hadde kanskje 1000. Andreas hadde begynt å spille i band, noe vi synes var skikkelig fett og vi sto på utsiden av øvingslokalet og rommet og hørte. En dag fikk Petter høre Rancid og vi gikk for å spørre storebroren om hva dette var. Han svarte: ”Dette kan ikke dere høre på, det er for høyt, dette er alt for høyt for dere gutta” Så Rancid var for høyt for oss, vi var ikke gamle nokk eller no… Det var for høyt liksom? Ha ha ha! Hva gjorde vi? Vi gikk selvfølgelig rett inn og hentet plata så fort storebroren var ute av døra! Vi var litt redde, men jeg var aleine hjemme den dagen, så vi dro hjem til meg. Der kunne vi ikke bli tatt for å høre på den. Så satt vi på plata og… Fy faen! Det var så fett! Vi hadde jo hørt Dookie og Smash, men Rancid ble liksom noe helt annet. Det hørtes jævla farlig ut, også fordi det hadde blitt presentert sånn som det hadde for oss. Med Tim Armstrong som hører ut som han skal dø for hvert ord som kommer ut av han liksom?? Det var helt rått! Maxwell Murder som åpner skiva helt brutalt var muligens litt for høy for oss med en gang, men med The 11th Hour, Roots Radical som kom utover, var det bare så jævli fett. Så den skiva hadde en helt spesiell plass plass for meg når den kom. Det var faktisk den skiva vi spilte første gang vi møttes legger Steffen til. Vi gikk opp på scenen etter en gigg å jamma Ruby Soho og noe annet. Så den minner veldig om den perioden hvor vi møttes.

Vi snakker litt om hvordan øvingene har vært og om det er noen låter som står igjen som ekstra spesielle.

- Vi fikk oss faktisk noen overraskelser når vi begynte å øve når det gjelder hva som er kult og spille sier Åsmund. For eksempel Avenues & Alleyways som egentlig er en veldig enkel 3-greps punklåt, rocker som faen når vi spiller den, den er veldig kul å spille. Mens Roots Radical som også er fet å spille kanskje ikke ga oss helt den følelsen, selv om den på den andre siden kanskje er den låta som står ut fra skiva som den råeste. Det refrenget er så fett, og det var kanskje den låta som fikk meg til å klikke første gang jeg hørte den. Bassist Ole Laurits nevner Maxwll Murder med den karakteristiske Matt Freeman-soloen, som en låt som virkelig fikk han til å ville spille bass når han var en ung punk-spire.

De kan fortelle at planen er å spille plata fra start til slutt uten noe kødd eller kleine greier, samt at det nok vil komme noen flere låter fra resten av katalogen på slutten. Nå vi spør om det er noen planer om, eller hvilken låt de ville satt norsk tekst til, kan Åsmund overaskende fortelle at det allerede finnes.

- Det har jeg allerede gjort en gang faktisk, det var en gave til Steffen og Lars-Herman i Upstrokes. Det var en tekst til Olympia WA som opprinnelig starter med”…Hanging out with Lars down on 6th street…”. Jeg lagde en tekst om å vokse opp i Son og henge i leiligheten til Larsen(Lars-Herman). Jeg spilte den inn og sendte den til gutta, så den finnes vel kun på en Mac. De vil ikke avsløre om den kommer live...

Avslutningsvis spør vi dem om de kan si noen ord om hvorfor folk bør sjekke ut dette.

- Hvis man er vokst opp med Rancid som oss, så kommer det til å bli en kul greie. Når vi gjorde det for 10 år siden blei det full allsang og god steming. Rancid kommer jo aldri til Norge, så dette blir det nærmeste man kommer. Det vil bli en mimrekveld for alle som er glad i 90-tallspunk, allsang og god stemning. Vi gleder oss veldig, og tror det kommer til å bli jævla gøy!

De tre mulighetene til å få med seg denne eksklusive Rancid-hyllesten er:

Oslo, fredag 17.11.17 på Krøsset (Billetter her: https://krxsset.hoopla.no/sales/teamarmstrong)

Lillehammer, lørdag 18.11.17 på Felix Pub & Scene (Billetter her: https://felixpub.hoopla.no/sales/2849188175)

Halden, søndag 19.11.17 på Siste Reis Pub (Billetter i døra https://www.facebook.com/events/458564117834678)