Foto: Fabian Framdal Fjeldvik


Playground Music Scandinavia annonserte i dag at de har signet Oslo-baserte Selmer.

Selmer lager i følge Playgrounds pressemelding sjarmerende lo-fi indie-pop med elementer fra rock og elektronika med lekne melodier, sylskarpe tekster og drømmende vokal. Til tider har låtene deres et R&B-aktig preg, og sammenligninger har blitt gjort med artister som Mild High Club, Homeshake og Mac DeMarco.

Bandet består av Julian Karlsson, Sivert Bjørgum, Henrik Bakken, Mats Jøger, Erlend Hisdal og Iver Armand Tandsether. Julian og resten av gjengen stiftet bandet på folkehøyskole i 2016, før Iver ble huket inn i 2017. Prosjektet tok for alvor form i fjor sommer da bandet tok steget fra intime stuekonserter hos venner til å spille sine første store konserter, aller først på Moldejazz.

Samme måned, i juli i fjor, slapp bandet sin første dobbeltsingel, "Surfin' with U" og "Small". Førstnevnte med en tilhørende musikkvideo, en komisk og sjarmerende kjærlighetshistorie som også til tider er en parodi på norske surfere. "En av sommerens mest gjennomførte musikkvideoer", deklarerte Red Bull, "Hvem trenger Miami Beach når man har Hovedøya? Og hva trenger man palmer for når man har Botanisk hage? 'Surfin' with U' er rett og slett veldig behagelig å se på." Se den her:Bandet har siden starten spilt på Øyafestivalen til gode kritikker, varmet opp for The Drums, og solgte ut sin egen konsert på Parkteatrets Sunday Digestive. Nylig ble de også plukket ut som et av Juryens Utvalgte artister til by:Larm i mars. Playground og Selmer lover ny musikk de kommende ukene.