Foto: Julia Marie Naglestad

Øyvind Blomstrøm er musiker, produsent og gitarist. Han har spilt i El Cuero siden 2006, men sluttet der for en liten tid tilbake. Han har spilt fast med Monica Heldal og Odd Nordstoga de siste 4-5 årene, samt spilt med Ingebjørg Bratland, Morten Abel og Ola Kvernberg blant mange andre. I tillegg til å være gitarist har han også produsert de fire siste platene til Bare Egil Band, og Monica Heldals forrige plate sammen med Cato Salsa Thomassen. Han er nå aktuell med sesong 2 av podcasten «Kan du skru ned litt?» i samarbeid med Rubicon og Musikknyheter.no

I tillegg til å by på en eksklusiv smakebit fra årets første episode, har vi også tatt en oppsummering med Øyvind foran den nye sesongen.

- Første sesong av Kan du skru ned litt? gikk over all forventning med tanke på respons fra publikum og deltakere. Alle jeg har spurt om å være med har sagt ja, og alle de involverte delte så utrolig mye av seg selv og egne erfaringer. Dette er noe av det mest lærerike jeg har vært med på, forteller Blomstrøm.

- Det gøyeste var nok å møte alle de forskjellige typene som har så utrolig forskjellige utgangspunkt, men som alle har mange likhetstrekk i og med at de alle har dedikert seg til dette fantastiske instrumentet. Det har vært vanvittig kult å se hvor mange som faktisk har hørt på alle episodene. Jeg hadde ingen forventninger med tanke på at jeg begynte helt fra scratch, men det er virkelig et publikumsgrunnlag for å holde på med dette videre. Det er også så mange bra gitarister i dette landet at det ikke byr på noe problem å finne gjester til flere nye sesonger, forteller han til Musikknyheter.no

- Sesong 2 kommer til å bygge på samme lest som første sesong, hvor konseptet er at jeg snakker med en annen gitarist i en time. Gjestene er også denne gangen fra mange forskjellige deler av musikkverden, vi får et par intervjuer med noen som ikke vanligvis snakker så mye om gitar, noen personlige favoritter, og vi får også besøk av en utenlandsk gjest for første gang. Det blir masse fine øyeblikk, og jeg har tenkt å holde på kombinasjonen av å snakke nerding og utstyr samtidig som vi får vite en del om livet til de forskjellige gjestene. Det skal bli skikkelig spennende å høre responsen fra publikum denne gangen, og jeg kan også røpe at jeg allerede er i gang med planleggingen av sesong 3 som vil komme til høsten!

SESONGPREMIERE! EIVIND AARSET.

Gitarist og komponist Eivind Aarset er en unik stemme i gitarverden, ikke bare i Norge, men også internasjonalt. Han har spilt på hundrevis av norske plater som sessiongitarist, før han slapp sitt debutalbum "Electronique Noir" i 1998. Denne skiva ble kalt "one of the best post-Miles electric jazz albums" av New York Times, og har vært en inspirasjonskilde for utallige gitarister i etterkant. Han har gitt ut en rekke soloalbum innimellom samarbeider med Nils Petter Molvær, Sly and Robbie og masse andre artister fra hele verden. Vi snakker om det å kjøre gitarlyd via datamaskin og lydkort, gamle amper og det å jobbe med effekter.