Foto: E Gavas


«Den gudebenådede svenske popartisen Molly Nilsson finnes det kun én av,» understrekte musiker og musikkskribent for Klassekampen, Svein Strømmen, for et par år siden. Han er slett ikke alene om denne fascinasjonen. Nilsson har en særegen meloditeft. Synthpoplåtene hennes kombinerer mørk melankoli og lyse popmelodier. Denne vinnerkombinasjonen var varemerket til blant andre Depeche Mode og New Order, da de var på sitt beste for snart 30 år siden. Disse melodiene har tatt Nilsson fra Stockholm via Berlin og ut i verden.

Men det var rene tilfeldigheter som skapte karrieren til Molly Nilsson. I Berlin begynte hun å klimpre på et keyboard hos en venn. Etter hvert satte hun seg et mål: å lage noe som hørtes ut som en poplåt. Siden 2008 har hun gitt ut sju plater, med egenkomponerte låter, på eget plateselskap. Musikkvideoene lager hun også selv i samarbeid med en kunsterkamerat fra Berlin.

Lenge var Molly Nilsson et litt obskurt undergrunnsfenomen på Youtube. Nå har musikken millioner av avspillinger både på videodelingskanalen og på Spotify, der hun bare har lagt ut debutalbumet. Det hjalp nok også på berømmelsen at den amerikanske artisten John Maus brukte hennes låt «Hey Moon» på sitt gjennombruddsalbum We Must Become The Pitiless Cencors of Ourselves fra 2011.Nå spiller Molly Nilsson for fulle hus over hele verden. Denne turnéen tar henne til amerikanske og europeiske storbyer, og til det lille fyret ved Stavanger og Ingensteds i Oslo.

Nilsson spiller på Tungenes fyr den 3. mai med amerikanske Skiing som oppvarming og på Ingensteds i Oslo den 5. mai med lokale Whalesharkattacks som support.
Billetter Tungenes fyr
Billetter Ingensteds