MEW headliner Pipfest søndag 17. juni med fremføring av ikoniske ”Frengers” i sin helhet.

I 2018 er det hele 15 år siden danske Mew slapp sitt ikoniske og kritikerroste album, Frengers. Albumet er deres største kommersielle suksess og indieheltene har aldri tidligere fremført albumet i sin helhet.

-Vi er mektig stolt av at Mew Frengers 15th Anniversary Celebration blir på årets Pipfest. Mew er et band vi har ønsket oss lenge og Frengers i sin helhet kommer til å bli magisk. Comforting Sounds ut i Oslonatta er kvelder du husker, sier presseansvarlig i Pipfest Lars Tefre Baade.

Mew har siden debuten «A Triumph For Man» som kom ut for over 20 år siden – i 1997, utviklet seg til å bli et av Nordens største rockeband. De har bygget seg opp et stort og solid publikum i hele verden. I Asia, USA, i Norge og i Europa for øvrig. Musikken til Mew har utvilsomt hatt stor innflytelse på den skandinaviske musikkscenen, der album som «Frengers», «And The Glass Handed Kites» og «No More Stories» har vært sentrale milepæler. Mew er vanskelig å sette i noe sjanger bås, men de har hele karrieren sverget slektskap til den symfoniske rockens storslagenhet, den flytende indierockens urolige vesen og popmusikkens umiddelbare slagkraft.

Dette blir en garantert mektig og storslått avslutning på årets Pipfest. Bandet avslutter festivalens tredje og siste dag fra hovedscenen. Mew består i dag av de tre grunnleggerne: Jonas Bjerre (vokal), Silas Graae (trommer) og Johan Wohlert (bass) – live suppleres grupp med sterke medmusikanter.